duminică, 28 aprilie 2013

Cotlet de porc cu ciuperci si rosii in sos de vin


Am sosit cu mancarea daca tot se apropie ora pranzului. Este gustoasa asa ca nu imi ramane decat sa va poftesc la masa si sa va servesc. Sper sa fie pe gustul vostru!

Ingrediente:
  • 4 felii cotlet de porc dezosat
  • 300 gr rosii in suc propriu
  • 350 gr ciuperci conservate intregi
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • oregano uscat
  • cimbru uscat
  • 1 canita vin
  • 1 lingura pasta de tomate
  • patrunjel verde
Mod de preparare:
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Ciupercile le spalam si le taiem feliute.
Rosiile le facem cubulete.
Spalam cotletele, le tamponam cu un servet si le punem intr-o tigaie antiaderanta, incinsa, si le rumenim pe ambele parti.
Punem 1/2 cana cu apa si cand clocoteste dam drumul la ciuperci si ceapa.
Condimentam cu sare, piper si boia de ardei dulce.
Acoperim totul cu apa, punem un capac si lasam sa se faca bine carnea (daca mai este nevoie mai adaugam apa).
Cand s-a facut mai bine de jumatate punem rosiile.
Incercam carnea cu o furculita, cand este bine patrunsa aromatizam cu putin oregano si cimbru.
Dam drumul la vin, incorporam pasta de tomate si lasam descoperita tigaia pana se evapora lichidul.
La final curatam usturoiul, il punem feliute in preparatul nostru si tragem tigaia de pe foc.


Trebuie sa mai stea 5 minute acoperit cu un capac, presaram patrunjel verde tocat si servim.
Sa aveti pofta!