luni, 1 ianuarie 2018

Tort cu creme de ciocolata si jeleu de portocale

La multi ani pentru 2018! Va doresc sa fiti sanatosi, sa vi se indeplineasca toate dorintele, sa nu va pierdeti zambetul niciodata si sa va bucurati de tot ce este frumos!
Cam acesta a fost tortul nostru de revelion: cu creme de ciocolata fara zahar, jeleu de portocale, un tort pregatit cu indulcitor de la Green Sugar, fara pic de zahar. O nebunie!

Ingrediente:
Pentru blat (3 foi):
  • 8 oua
  • 8 linguri indulcitor pulbere Green Sugar
  • 60 gr unt moale
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
Pentru crema de ciocolata alba:
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr ciocolata alba fara zahar Green Sugar
  • 250 gr mascarpone
Crema de ciocolata neagra:
  • 180 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr ciocolata cu lapte fara zahar Green Sugar
  • 100 gr ciocolata neagra fara zahar Green Sugar
  • 250 gr mascarpone
Jeleu de portocale:
  • 450 gr de portocale decojite
  • 2 linguri indulcitor pulbere Green Sugar
  • 2,5 lingui amidon
In plus:
  • 200 ml smantana lichida pentru frisca
  • 200 gr smantana de tara
  • 2 linguri indulcitor pulbere Green Sugar
  • decoratiuni dupa plac
Mod de preparare:
Blatul:
Separati ouale.
Galbenusurile le mixati cu indulcitorul pana se albesc si acesta din urma se topeste.
Adaugati untul moale, mixati, apoi incorporati faina si praful de copt.
Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare.
Le incorporati in compozita de galbenusuri impreuna cu coaja rasa de portocale, cu o paleta.
Impartiti compozitia in 3 boluri in mod egal.
Tapetati cu hartie de copt o tava de 24 cm, turnati prima parte de compozitie si o nivelati.
O introduceti in cuptorul incins pentru 10 minute, apoi o scoateti din cuptor.
La fel procedati si cu celelalte doua foi. Le lasati sa se raceasca.

Cremele de ciocolata:
Intr-o cratita de inox puneti ciocolata alba impreuna cu smantana lichida.
Le transferati pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita.
Dati la frigider 3-4 ore crema sau peste noapte.
Dupa acest timp, o scoateti din figider, mixati 1-2 minute, apoi incorporati si mascarponele, mixati pana obtineti o crema spumoasa.
La fel procedati si cu crema de ciocolata neagra.


Jeleul de portocale:
Portocalele le desfaceti feliute, le puneti in robot si le pasati.
Rasturnati piureul obtinut intr-o cratita, adaugati indulcitorul, amidonul si amestecati bine.
Puneti cratita pe foc, focul sa fie potrivit, amestecati continuu pana jeleul se ingroasa ca o budinca.
Dati cratita cu jeleu deoparte.
Pe un platou asezati prima foaie de blat, iar in jurul sau puneti un inel detasabil.
Puneti crema de ciocolat alba, o nivelati, asezati alta foaie de blat, apoi jeleul de portocale cald si ultima foaie de blat.
Dati la rece o ora sa se inchege jeleul, apoi puneti crema de ciocolata neagra si nivelati.
Lasati tortul la rece 3-4 ore sau peste noapte.
Smantana lichida si smantana de tara, reci, le mixati pana prind putin volum, adaugati doua linguri rase de indulcitor si mixati in continuare pana frisca devine spumoasa.
Dupa ce tortul a stat la rece, il scoateti de la frigider, indepartati inelul detasabil.

Il imbracati in frisca, apoi il decorati dupa plac.
Eu am ales niste decoratiuni de sezon.
Sa aveti pofta!