sâmbătă, 25 ianuarie 2025

Salata cu pui si avocado

 
Salatele astea cu legume si putina carne sunt printre preferatele mele. Au si proteina si legume proaspete, deci mananc ca la carte! 😁😁😁😂 Glumesc, avem zile cand mancam asa, avem zile cand mancam si mancaruri mai consistente, dar de preferat cat mai simple, prajeala o data la cateva luni, mai fara ulei, asa imi place mie, mai pe usor si asa i-am obisnuit si pe ai mei. De cand am descoperit avocado incerc sa il servesc in salate, in gustari simple, cu ou fiert, guacamole, ca simplu de tot nu imi place. Oricum, salata asta e super gustoasa, satioasa, lejera, de servit fie la pranz, fie la cina. Mai puteti adauga si putina ceapa verde, eu cum nu mananc ceapa cruda, o evit.

Ingrediente:

  • 700 gr piept de pui dezosat
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita mustar
  • boia de ardei dulce
  • busuioc uscat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 catel mare de usturoi
  • 1 avocado mare copt
  • 3 rosii (iarna puteti folosi cherry, dar sa fie mai multe)
  • 2 castraveti
  • 1 ardei verde
  • 3-4 ridichi
Pentru dressing:
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 3 linguri crema de otet balsamic
  • 3 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare:
Spalati pieptul de pui, il stergeti cu servetele.
Il taiati felii cam cat palma.
Le condimentati cu sare, piper, boia dulce, busuioc uscat, amestecati.
Adaugati uleiul, mustarul si usturoiul curatat si taiat feliute.
Amestecati, lasati deoparte jumatate de ora sau 2-3 la frigider, acoperit.
Pe o tigaie grill rumeniti bucatile de pui, pe ambele parti, le scoateti pe un platou.
Le taiati fasii pe lung.
Rosiile le taiati cuburi mari.
Castravetii ii curatati de coaja, ii taiati rondele.
Ardeiul il curatati de cotor, seminte, il taiati pe jumatate pe lung, apoi iar pe jumatate, apoi il faceti fasii.
Ridichiile le taiati sferturi, depinde cat sunt de mari.
Avocado il taiati pe jumatate, scoateti samburele.
Il feliati pe lung si il scoateti cu o lingura din coaja.
Dressingul:
Intr-un borcan micut puneti toate ingredientele, infiletati capacul si le agitati bine.
Pe un platou asezati legumele dupa plac si fasiile de carne. Nu este o ordine anume, cum doriti.
Stropiti totul cu dressing si serviti.
Pofta buna!