miercuri, 23 mai 2012

Cannelloni cu pui

Ingrediente:
  • 9 tuburi cannelloni
Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 ceapa uscata
  • 2 cepe verzi
  • 1 morcov
  • jumatate ardei rosu
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • 3 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 2 oua
Pentru sos bechamel: 
  •  550 ml lapte caldut
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper
  • 150 gr cascaval pentru gratinat
  • miez de lapte Delaco
Mod de preparare: 
Umplutura:
Pieptul de pui il spalam, apoi il dam prin masina de tocat.
Ceapa o curatam o spalam si o tocam marunt. Ceapa verde o spalam si o taiem rondele.
Morcovul il curata, il spalam si il taiem cubulete. Ardeiul rosu il taiem patratele.
Intr-o tigaie de ceramica punem carnea de pui si o inabusim 2-3 minute (intr-o tigaie normala puneti 3 linguri de ulei inainte la incins).
Adaugam ceapa uscata, morcovul, ardeiul si acoperim totul cu o cana de apa.
Lasam sa scada la foc potrivit.
Cand a scazut pe jumatate punem si ceapa verde, sare si piper dupa gust.
Cand a scazut de tot zeama punem si pasta de tomate, mai lasam 1-2 minute pe foc, apoi tragem tigaia si lasam sa se racoreasca amestecul de pui.

Patrunjelul si mararul verde, le spalam, indepartam cozile si tocam marunt.
Cand s-a racorit putin umplutura, incorporam ouale si verdeata tocata.
Sosul bechamel:
Intr-o cratita punem untul la topit.
Cand s-a topit adaugam faina si amestecam bine sa nu se arda, iar focul sa fie potrivit.
Apoi punem treptat laptele si invartim mereu cu un tel pentru a evita formarea cocoloaselor.
Punem putina sare, piper si lasam sa fiarba pana se ingroasa, dar nu foarte tare, timp in care mai amestecam in el.
Intr-un vas yena sau de ceramica punem putin sos bechamel.
Cannelloni le umplem cu amestecul de pui, apoi le asezam in vas, dar lasam putina distanta intre ele.

Deasupra turnam restul de sos, iar mai apoi radem cascavalul.
Peste cascaval punem si cateva bucatele de miez de lapte Delaco.

Dam vasul in cuptor si aprindem focul.
Acoperim vasul cu capacul sau si il lasam in cuptor pana ce pastele prind o culoare aurie si sunt bine facute.
Cand sunt gata, le scoatem sa se racoreasca putin, apoi servim.
Sa aveti pofta!

Pasca cu pandispan

Ingrediente:
Pandispan:
  • 8 oua
  • 1/2 cana de zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 8-10 linguri faina
Umplutura
  • 700 gr branza de vaci
  • 5 oua
  • 150-200 gr zahar
  • 1 esenta rom
  • coaja rasa de lamaie
  • 1-2 linguri faina alba
  • stafide
Mod de preparare:
Pandispanul:
Separam ouale.
Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul pana se topesc cristalele,iar compozitia isi dubleaza volumul.
Adaugam esenta si praful de copt,iar mai apoi faina treptat.
Albusurile le batem spuma separat.
La urma incorporam in compozitia de galbenusuri,albusurile spuma,insa cu o lingura.
Umplutura:
Ouale le mixam putin cu zaharul.
Intr-un bol punem branza ,peste punem ouale batute si mixam ,dar la o viteza mica.
Incorporam esenta,coaja rasa de lamaie,stafidele iar la urma 1-2 linguri faina(daca branza este bine scursa si cremoasa,atunci e posibil sa nu mai fie nevoie de faina).
Luam o tava patrata,o ungem cu margarina si punem hartie de copt.
Punem 3/4 din compozitia de pandispan in tava,apoi cu o lingura ,din loc in loc,punem si umplutura.
Deasupra punem restul de pandispan.

Dam tava in cuptorul incins,temperatura sa fie potrivita si o lasam pana ce pasca e bine copata(facem testul cu scobitoarea).
Cand este gata,o scoatem si o lasam sa se raceasca,apoi putem taia si servi.