duminică, 17 septembrie 2023

Budinca cu paste, dovlecei si ton

 
Cand am musafiri pregatesc genul asta de budinci, ca sunt satioase si se pot folosi fel si fel de ingrediente. De aceasta data am pregatit-o pentru niste rude si le-am dus-o acasa, ca atunci cand ajung ei, sa aiba in frigider mancare, pe langa alte preparate ce le-am mai facut noi. Si cum lor le place acest gen de reteta, am fiert niste paste, am folosit mai multe branzeturi ce le aveam in frigider, dovlecei, ton si a iesit o bunatate. Nu e nimic sofisticat, nimic complicat, deci merita sa o incercati, mai ales daca va place ce o sa cititi in lista de ingrediente. Daca nu mancati peste, puteti folosi sunca sau bucatele de carne gatita. 

Ingrediente:
  • 300 gr paste (am folosit penne)
  • 850 gr dovlecei
  • 200 gr urda
  • 150gr cas de vaca
  • 200 gr mozzarella
  • 5 oua
  • 100 ml lapte batut
  • 150 gr ton in suc propriu 
  • 10 masline negre fara samburi
  • 5-6 rosii cherry
  • cateva frunze de busuioc verde (sau patrunjel)
  • sare
  • piper
  • oregano uscat
Mod de preparare:
Dovleceii spalati ii curatati de coaja, ii taiati cubulete mici.
Ii puneti intr-o sita, presarati putina sare, ii lasati 30-40 minute la scurs.
Puneti o oala cu apa si sare la fiert.
Cand clocoteste apa, puneti pastele si le fierbeti 10 minute.
Le rasturnati intr-o sita, le lasati sa se scurga.
Toate branzeturile le dati pe razatoarea mare.
Busuiocul verde il tocati marunt.
Intr-un bol mixati ouale cu sare, piper, oregano uscat.
Incorporati laptele batut.
Adaugati branzaturile rase, apoi busuiocul tocat si dovleceii bine scursi.
Amestecati bine totul.
Tapetati o tava mare de aragaz cu hartie de copt, rasturnati tot amestecul cu paste pregatit, nivelati cu o paleta.
Tonul il scurgeti de lichid, puneti bucatele din loc in loc.
Rosiile cherry si maslinele le taiati felii, le asezati tot din loc in loc, deasupra.
Introduceti budinca in cuptorul incins, la 180 de grade, pana este rumenita, cam 50 de minute.
Cand este gata, o scoateti din cuptor.
Serviti calda, iar restul, cand s-a racit, o portionati, o puneti intr-o caserola, acoperiti cu capacul si o dati la rece.
Pofta buna!