duminică, 13 iulie 2014

Chec cu branza si visine


Nu stiu cum este la voi, dar la mine cand este vorba sa fac ceva dulce, intai dau o raita prin frigider, vad ce ingrediente am, mai cumpar cate ceva si uite asa gata desertul. Asa si in acest week-end, aveam branzica, lapte, oua, am mai luat cateva fructe si gata. Reteta asta de chec am vazut-o la Laura Sava si chiar mi-a placut. Multumesc mult Laura pentru reteta. A iesit foarte bun. L-am servit unii langa cafea, altii cu lapte, altii cu un cappucino, dupa preferinte ;)

Ingrediente:
  • 3 oua
  • 300 gr branza de vaci
  • 200 gr zahar
  • 210 gr faina
  • 50 ml lapte
  • 1 lingurita si 1/2 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 1/2 cana visine
Mod de preparare:
Ouale le mixam spuma cu un praf de sare si zaharul.
Branza o trecem prin robot, sau o faramitam cu o furculita, si o amestecam cu ouale.
Adaugam laptele, praful de copt si coaja de lamaie.
Incorporam extractul de vanilie si la final faina cernuta, treptat.

Visinele le spalam si le scoatem samburii.
Tapetam o tava de chec cu hartie de copt si turnam compozitia de chec.
Deasupra punem visinele si le infingem putin in aluat cu degetele.

Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 35-40 de minute.
Facem testul cu scobitoarea si daca este copt il scoatem sa se racoreasca.

Il portionam si servim. Sa aveti pofta!