miercuri, 24 aprilie 2024

Wrap cu naut

 
Wrapul este fain de pregatit in general, ca puneti in interior fel si fel de carnuri gatite, legume, salate, branzeturi, etc. si este grozav pentru drumetii sau de luat la munca, pentru ca de cele mai multe ori el poate fi servit rece. De aceasta data am ales sa fac o varianta de post, cu un naut in sos, ceva legume pe langa, putina branza vegana si asa am obtinut o mega bunatate. Ca sa nu mai zic ca eu nu am putut mananc unul intreg, atat de satios a fost! Este si o varianta tare potrivita, daca te-ai saturat de toate mancarurile de post si vrei altceva sau chiar si atunci cand se mananca carne, dar tu parca ai manca ceva cu legume. Sa il incercati, o sa va placa, mai ales daca obisnuiti sa consumati naut.

Ingrediente:

  • 2 cutii de naut fiert
  • 4 linguri pasata de rosii
  • 2 linguri sos de kapia de casa
  • 1 lingura plina sos dulce picant
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • oregano uscat
  • 1 catel de usturoi (optional)
  • 2 linguri ulei de masline
  • salata verde (eu am folosit un mix)
  • 2 castraveti murati
  • 1 ardei kapia mare
  • 150 gr branza vegana
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 4 lipii
Mod de preparare:
Nautul il puneti intr-o sita la scurs.
Usturoiul curatat, il pisati.
Incingeti uleiul intr-o tigaie, adaugati nautul.
Puneti sosul dulce picant, pasata si sosul de kapia.
Sotati 2-3 minute, apoi condimentati cu sare, piper, boia dulce si oregano.
Turnati 3/4 de cana cu apa cald, dati focul potrivit si lasati sa scada lichidul.
Amestecati din cand in cand.
Dupa ce a scazut lichidul, dati tigaia deoparte.

Ardeiul kapia, curatat de cotor si seminte, il taiati fasii subtiri pe lung.
Castravetele la fel il faceti, fasii lunguiete.
Branza vegana o dati pe razatoarea mare.
Patrunjelul verde il tocati marunt.
Luati o lipie, asezati pe mijloc din naut.
Pe o parte puneti salata si fasii de ardei, pe cealalta parte fasii de castravete si branza rasa.
Deasupra presarati patrunjel verde. 

Impartiti ingredientele ca sa va ajunga pentru toate cele 4 bucati.
Incepeti si rulati, aduceti lateralele spre interior si rulati in continuare cat mai stras, la final apasati usor wrapul obtinut.
La fel procedati cu toate.
Le rumeniti usor, fie intr-o tigaie incinsa pe ambele parti, fie in aparatul pentru sadwich-uri.
Sa aveti pofta!