duminică, 11 iunie 2023

Cartofi noi in crusta de parmezan

 
Imi place sa ma bucur de toate bunatatile ce sunt acum in piata, iar cartofii noi sunt preferatii mei. Nu i-am pregatit intr-un mod sofisticat, ci simplu, intr-o crusta de parmezan, aromatizati, dar buni, buni, buni! I-am pozat fierbinti, m-am asezat langa bol si am inceput sa mananc si sa savuram fiecare imbucatura. Daca nu ma oprea sotul, sigur goleam bolul si lui nu ii mai ramanea nimic! Dar ce sa fac daca imi plac asa mult cartofii? 

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi noi potriviti
  • 5-6 linguri parmezan ras
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • oregano uscat
  • rozmarin uscat
  • 1/2 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Puneti cartofii in chiuveta, ii radeti de coaja cu dosul unui buretel sau cu un cutit.
Ii spalati, ii taiati pe jumatate si ii puneti la fiert intr-o oala cu apa.
Cand dau in clocot, presarati sare.
Ii fierbeti 15-20 de minute, in functie de cat de mari sunt.
Dupa acest timp ii scurgeti de apa.
Puneti intr-o tava nu foarte mare, hartie de copt.
Acolo presarati parmezanul, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei, rozmarin si oregano.
Amestecati bine cu o lingura, nivelati acest amestec.
Asezati cartofii fierti, cu taietura in jos.
Ii puteti unge cu putin ulei si deasupra, eu am preferat sa nu ii mai ung.
Ii introduceti in cuptorul incins, la 200 de grade, pentru 25 de minute.
Dupa ce a trecut timpul, ii scoateti din cuptor, ii intoarceti si ii asezati intr-un bol.
Tocati patrunjelul verde, il presarati peste cartofi.
Pofta buna!