joi, 6 octombrie 2022

Cheesecake copt cu fructe de padure

 
Sunt o mare fana a cheesecake-urilor cu fructe, cat mai multe fructe. Si cum mi-a placut reteta de aici, am zis ca trebuie sa o incerc si eu. Foarte, foarte, foarte bun a iesit, cremos, cu fructe, cu jeleul de fructe, ce mai, o nebunie mare. Pentru indulcirea lui, am folosit indulcitor cu fibre, care are proprietatea si de a inchega putin, dar puteti folosi zahar normal sau alt indulcitor cu siguranta, fara nici o problema. Dar, daca folositi zahar sau alt indulcitor, la pregatirea jeleului sa nu uitati sa puneti o lingura rasa cu amidon. Va recomand sa il incercati! 

Ingrediente:

Pentru crusta:

  • 350 gr biscuiti cu indulcitor
  • 100 gr unt topit
Pentru umplutura:
  • 600 gr crema de branza
  • 300 gr iaurt grecesc
  • 120 gr indulcitor cu fibre (sau 150 gr zahar)
  • 5 oua
  • 40 gr amidon
  • 2 lingurite vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • 300 gr fructe de padure decongelate (sau proaspete, eu am folosit afine si mure)
Pentru jeleul de fructe:
  • 200 gr fructe de padure
  • 30 gr indulcitor cu fibre (sau 50 gr zahar)
  • zeama de la o lamaie
  • 100 gr afine proaspete
Mod de preparare:
Crusta:
Biscutitii ii rupeti bucati si ii macinati in blender.
Ii amestecati cu untul topit.
Luati o tava rotunda de 23 cm, puneti biscuitii cu unt si ii apasati bine, atat pe baza tavei cat si pe pereti. E putin mai migalos, dar cu rabdare merge. 
Dati la rece.
Umplutura:
Mixati crema de branza cu iaurtul.
Adaugati ouale unul cate unul, mixati dupa fiecare.
Puneti coaja si zeama de lamaie, vanilia si amidonul.
La final incorporati indulcitorul, apoi fructele le amestecati cu o paleta.
Scoateti crusta de la frigider, turnati umplutura si o nivelati.
Introduceti in cuptorul incins la 160 de grade, pe o tava mare, cheesecak-ul si il lasati o ora la copt. Se va rumeni frumos.
Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceaca complet.
Jeleul de fructe:
Intr-o cratita puneti fructele (fara cele 100 de gr de afine) cu zeama de lamaie si indulcitorul.
Le transferati pe foc, amestecati, lasati sa fiarba pana se ingroasa si seamana cu un gem.
In cazul in care folositi alt indulcior sau zahar, adaugati o lingura de amidon dizolvat cu 2-3 linguri de apa rece, spre sfarsit si amestecati pana se ingroasa jeleul! 
Il dati deoparte, adaugati afinele si amestecati.
Lasati sa se racesaca.
Peste cheesecake-ul rece turnati jeleul rece si il nivelati.
Il acoperiti si il dati la rece peste noapte.
A doua zi este perfect sa fie taiat.
Pofta buna!