duminică, 15 martie 2015

Foi de napolitana cu crema de rahat si de biscuiti

Un dulce de post foarte bun si deloc sofisticat. Nu mai spun ca dispare imediat din tava :)

Ingrediente:
Pentru crema de rahat:
  • 500 gr rahat
  • 150 gr margarina la pachet
  • 1 lamaie
Pentru crema de biscuiti:
  • 200 gr biscuiti simpli
  • 2 linguri cacao
  • 150 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 1 cub margarina (circa 50 de gr)
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 4 foi de napolitana
Mod de preparare:
Crema de rahat:
Punem la robot rahatul cu margarina pana devin spuma.
Radem coaja de la lamaie , stoarcem zeama si le incorporam bine. Vom obtine o crema dulce- acrisoara si aromata. 
Crema de biscuiti:
Biscuitii ii macinam.
Intr-un ibric punem apa cu zaharul, le transferam pe foc si lasam sa fiarba 5 minute. Lasam la racorit 5 minute.
Peste biscuiti punem cacaoa, margarina, amestecam, apoi turnam sirop, putin cate putin, pana obtinem o crema.
La final o aromatizam cu esenta de rom.
Impartim crema de rahat in doua si oprim din fiecare jumatate cate o lingura si jumatate.
Asezam prima foaie de napolitana, o ungem cu prima jumatate de crema de rahat.
Punem iar foaie, apoi crema de biscuiti, iar foaie, cealalta jumatate de crema de rahat si ultima foaie de napolitana.
Cu un cutit bine ascutit taiem prajitura in doua, pe latime.
Ungem prima jumatate de prajitura cu cele 3 linguri de crema oprita, deasupra asezam cealalta jumatate.
Presam bine cu mana, o invelim cu folie alimentare, iar deasupra asezam ceva greu.
O dam putin la rece, apoi servim. Sa aveti pofta!