- 500 gr pipote pui
- 500 gr ficatei pui
- 1 plaman porc
- 1 limba porc
- 1 inima porc
- 1 kg carne tocata amestec (porc cu vita)
- 4-5 legaturi ceapa verde
- 2 legaturi patrunjel verde
- 2-3 legaturi marar verde
- sare
- piper
- 6-7 oua pentru compozitie
- 2 oua pentru uns
- oua fierte tari daca vreti sa puneti pe mijlocul drobului sau il faceti simplu
- 1 lingura amestec legume uscate
Spalam pipotele si ficatul de pui.
Intr-o oala punem pipotele de pui la fiert. Le spumam.
Cand au fiert cam pe jumatate, punem si ficatelul si le lasam sa fiarba, dar nu foarte mult timp sa nu se farame. La fel, spumam ce se aduna deasupra.
Spalam organele de porc.
Le punem intr-o oala la fiert si cand sunt gata le punem la racorit.
Limba o curatam de pielita dupa ce a fiert, cat este fierbinte.
Organele fierte si racite, le tocam maruntel cu cutitul sau le dam prin masina de tocat.
Ceapa verde o spalam si o taiem rondele.
Mararul si patrunjelul le spalam, le indepartam cozile si le tocam marunt.
Intr-un bol punem maruntaiele tocate, carnea tocata si verdeata maruntita.
Condimentam cu sare, piper, amestecul de legume si adaugam si cele 6-7 oua.
Amestecam bine toate ingredientele.
Pregatim 3 tavi de chec, punem hartie de copt.
Punem putina compozitie de drob in fiecare tava, asezam ouale fierte, apoi acoperim iar cu un rand de compozitie (eu am facut si cu ou fiert si simplu).
Batem ouale spuma si ungem droburile.
Dam tavile in cuptorul incins si le lasam acolo pana sunt gata (dureaza o ora, o ora si ceva).
Le scoateti cand sunt gata, le lasati sa se racoreasca, apoi le infoliati si le pastrati la frigider.