marți, 12 februarie 2013

Desert cremos cu mure

Un desert savuros cam asa il caracterizez intr-un singur cuvant.Blat pufos insiropat cu ness, crema spumoasa de vanilie si mure.Ce poate fi mai bun decat sa iti incepi ziua cu un astfel de desert?

Ingrediente:
Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura iaurt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 3 lingura si 1/2 faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr smantana pentru frisca
  •  4 linguri cu varf zahar pudra
  • 3 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 castronel cu mure
Pentru insiropat:
  • 2 lingurite ness
  • 1 lingurita cu varf zahar
  • apa fierbinte
  • 2 linguri crema de lichior de cappucino
Mod de preparare:
Blatul:
Intr-un bol mixam ouale (sa fie la temperatura camerei) impreuna cu zaharul.
Adaugam iaurtul, zaharul cu pastai de vanilie, praful de copt.
Incorporam faina, pe care o cernem mai intai, apoi cacaoa si coaja rasa de lamaie.
Ungem o tava rotunda cu margarita, tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia.
Dam blatul in cuptorul incins pentru 10-12 minute pana este copt.
Il scoatem cand e gata, il lasam sa se raceasca, apoi il rupem bucatele cu degetele.
Crema:
Mixam smantana pentru frisca.
Separat punem mascarponele, zaharul pudra, zeama si coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie si batem cu mizerul la viteza mica.
Peste crema de mascarpone punem frisca batuta si o incorporam cu o spatula de silicon.
Pentru insiropat:
Punem niste apa la infierbantat.
Frecam ness-ul cu zaharul si putina apa fierbinte, iar cand s-a racit punem crema de lichior.
Ne pregatim paharele in care montam desertul.
Punem bucatele de blat, le insiropam cu ness, cate putina crema de mascarpone, cateva mure, iar blat pe care il insiropam.
Pregatim astfel 4 pahare.Avem grija sa ne mai ramana crema
Restul de crema o mixam cu mure si o punem peste ultimul strat de blat.
Decoram cu inimioare de zahar roz si mure.



Creier pane

Ingrediente:
  • 500 gr creier de porc
  • faina alba
  • 4-5 oua
  • sare
  • piper
  • 1 varf lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita rasa patrunjel uscat
  • ulei
Mod de preparare:
Creierul il spalam bine, il lasam in apa rece cam 1 ora, insa o mai schimbam o data dupa jumatatea timpului.
Il scurgem de apa si il lasam cam 10 minute intr-o sita.
Ouale le batem spuma cu sare, piper, boiaua de ardei, praful de usturoi si patrunjelul uscat.
Pe o farfurie punem faina alba.
Intr-o tigaie punem ulei si il incingem.
Trecem fiecare bucata de creier prin faina, ou batut, faina si iar ou batut, apoi le prajim in uleiul fierbinte.
Il rumenim pe ambele parti, apoi il scoatem intr-o farfurie pe servetele de bucatarie.
Daca uleiul prinde o culoare mai inchisa, puteti sa il mai schimbati.
Procedam astfel pana terminam tot creierul.
Il lasam sa se racoreasca, apoi servim.
Alaturi de mustar, o salata, muraturi merge perfect!