marți, 12 februarie 2013

Creier pane

Ingrediente:
  • 500 gr creier de porc
  • faina alba
  • 4-5 oua
  • sare
  • piper
  • 1 varf lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita rasa patrunjel uscat
  • ulei
Mod de preparare:
Creierul il spalam bine, il lasam in apa rece cam 1 ora, insa o mai schimbam o data dupa jumatatea timpului.
Il scurgem de apa si il lasam cam 10 minute intr-o sita.
Ouale le batem spuma cu sare, piper, boiaua de ardei, praful de usturoi si patrunjelul uscat.
Pe o farfurie punem faina alba.
Intr-o tigaie punem ulei si il incingem.
Trecem fiecare bucata de creier prin faina, ou batut, faina si iar ou batut, apoi le prajim in uleiul fierbinte.
Il rumenim pe ambele parti, apoi il scoatem intr-o farfurie pe servetele de bucatarie.
Daca uleiul prinde o culoare mai inchisa, puteti sa il mai schimbati.
Procedam astfel pana terminam tot creierul.
Il lasam sa se racoreasca, apoi servim.
Alaturi de mustar, o salata, muraturi merge perfect!

4 comentarii:

  1. wow.........sunt ani de cand nu am mai mancat asa ca te rog sa ma servesti ca tare mult imi mai place.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place foarte mult creierul pane, eu il fiert apoi il prajesc, chiar nu am facut de ceva timp...pup!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana am mai auzit si varianta zisa de tine, intai fiert apoi prajit, dar alor mei le-a placut.Au zis ca e bine patruns, ca nu are vreun miros sau mai stiu eu ce.Multumesc de vizita!

      Ștergere