joi, 8 mai 2014

Oua umplute cu pate si ciuperci

Va plac ouale umplute? Mie daaaaa, chiar foarte mult, insa de fiecare data cand fac mananc putine ca imi cam dauneaza, insa daca as putea, as servi un platou intreg :))))..Sunt asa bune in combinatie cu ciupercute, putin castravecior murat tocat...Mmmmm o bunatateee....

Ingrediente:
  • 12 oua + 1 pentru maioneza
  • 1 pate de 200 gr
  • 100 gr ciuperci conservate
  • 2 castraveciori murati
  • 1 lingura crema de branza (sau unt)
  • 1 lingurita marar uscat
  • sare
  • piper
  • 1 lingura mustar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • ulei
Mod de preparare:
Punem ouale la fiert cu un praf de sare pentru 8-10 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa din oala.
Le scurgem cand sunt gata, le bagam sub jetul de apa rece sa se racoreasca apoi le decojim.
Le taiem pe jumatate si scoatem galbenusurile.
Ciupercile le spalam si le fierbem circa 20 de minute cu putina sare si piper.
Cand sunt gata le punem intr-o sita sa se scurga, sa se racoreasca, apoi le tocam marunt.
Castravetii murati ii taiem cubulete mici.
Intr-un bol frecam pateul cu crema de branza, un praf de sare si putin piper.
Adaugam ciupercile maruntite, apoi 3 galbenusuri fierte date prin razatoarea mica si castravetii murati.

Amestecam bine iar la final incorporam mararul uscat.
Pentru maioneza procedam astfel:
Intr-un bol punem un galbenus crud, mustarul si un galbenus fiert dat prin razatoare.
Le mixam, apoi turnam ulei treptat pana obtinem maioneza dorita.
La final incorporam zeama de lamaie.

Intr-un pos punem umplutura si cu ajutorul sau umplem jumatatile de albus.
Pe un platou intindem un strat de maioneza apoi asezam ouale.
Le decoram cu frunzulite de marar verde si le dam la rece.
Pofta buna!