joi, 17 mai 2012

Pulpe de pui cu rosii si lamaie la punga

Aromate, delicioase, fragede si gustoase. Cam asa descriu eu pulpitele preparata in acest mod, alaturi de un paharel de tuica!

Ingrediente:
  • 7 pulpe de pui
  • 3 rosii mari
  • 2 cepe verzi
  • 6 catei de usturoi
  • jumatate de lamaie
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 200 ml vin
  • 4 linguri ulei
Mod de preparare:
Pulpele de pui le spalam bine, indepartam tot puful de pe ele, apoi le taiem in doua daca sunt mai mari.
Rosiile (de preferabil sa nu fie prea tari, ci putin fainoase) le spalam si le taiem feliute.
Usturoiul il curatam si il pisam.
Ceapa verde o spalam, o curatam si o taiem rondele.
Mararul verde il spalam si il tocam cat mai marunt.
Lamaia o taiem cubulete.
Intr-un bol pregatim amestecul de condimente.
Punem uleiul, vinul, sare si piper dupa gust, boiaua de ardei, toate legumele pregatite mai sus si patrunjelul uscat.
Toate acestea le amestecam usor cu o lingura, iar la urma punem si o canita apa rece.
Dam drumul la carne in bol, o amestecam usor pe toate partile, o acoperim si o dam doua ore la frigider.

Punem intr-o tava hartie de copt.
In doua pungi din alea de copt, punem bucati de carne in mod egal, punem legumele, iar la urma si din zeama.
Legam pungile la gura si le punem in tava.

Dam tava in cuptorul incins cam pentru 1 ora.
Dupa acest timp, rupem putin pungile si le mai lasam cam 15-20 de minute.
Cand sunt gata, le scoatem la racorit, apoi servim.


Sa aveti multa pofta!