luni, 18 noiembrie 2013

Tarta cu crema de vanilie si branza

Nu pot sa zic decat ca a fost un deliciu de sezon. Un desert preferat de noi si cu siguranta daca o sa il pregatiti o sa va placa mult si voua!

Ingrediente:
Pentru aluat:
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
Umplutura:
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 350 gr branza dulce de vaci
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 portocala + 1 pentru decor
  • 2 patratele ciocolata
Mod de preparare:
Aluatul:
Amestecam intr-un bol untul taiat cubulete cu oul si zaharul.
Adaugam un praf de sare, zaharul cu pastai de vanilie si faina treptat.
Vom obtine o bila de aluat pe care o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru 30 de minute.
Dupa ce a stat aluatul la rece ungem o tava de  tarta cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Punem aluatul in tarta si cu ajutorul degetelor il intindem pana obtinem o foaie subtire pe care o intepam cu furculita din loc in loc.
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam pana alautul devine usor auriu.
Scoatem tava din cuptor cand blatul este copt si il lasam sa se raceasca.

Umplutura:
Amidonul il amestecam cu zaharul si cateva linguri de lapte pana se dizolva.
Restul de lapte il punem la fiert si cand clocoteste punem amestecul de amidon, dam focul la mic si lasam sa dea cateva clocote pana devine ca o budinca.
O luam de pe foc, o acoperim cu folie alimentara si o dam la rece.
Crema rece o aromatizam cu coaja rasa de portocala si esenta de vanilie.
Adaugam branza facuta bucatele mici, zaharul pudra si mixam la viteza mica.


Portocala decojita o taiem cubulete si o incorporam in crema.
Peste blatul rece punem crema si o nivelam.
Deasupra radem putina ciocolata, ornam cu felii de portocala si o dam la rece macar 30-60 de minute.
Pofta buna la acest desert delicios!