luni, 21 octombrie 2013

Pizza cu ton

Imi place pizza insa facem cam rarut, nu stiu de ce. Mamei mele ii place pizza cu ton, a mancat undeva in oras dar cica avea cateva fire de ton si mult aluat, asa ca m-am hotarat sa ii fac eu acasa cu mult ton si pe gustul ei. A iesit o bunatate!

Ingrediente:
Pentru blat (din aceasta cantitate ies 2 blaturi):
  • 350 gr faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura zahar
  • drojdie cat o nuca
  • 1/2 cana apa minerala
Pentru topping: 
  • 140 gr ton in sos tomat
  • 2 linguri boabe de porumb
  • 5-6 ciuperci conservate
  • 50 gr masline fara samburi
  • 3 linguri sos de rosii
  • busuioc uscat
  • oregano uscat
  • 100 gr cascaval
Mod de preparare:
Blatul:
Drojdia o amestecam cu zaharul pana se divolza.
Apa minerala o incalzim putin cat sa fie calduta.
Intr-un bol punem faina, uleiul si drojdia.
Amestecam usor cu mana si turnam cate putina apa minerala.
Punem sarea, mai adaugam apa pana obtinem un aluat nelipicios dar usor de modelat, ca o plastelina. De acum il mai framantam 2-3 minute.
Il acoperim cu un prosop si il dam la loc caldut sa dospeasca.


Topping-ul:
Maslinele le taiem rondele.
Ciupercile le spalam si le facem feliute.
Cascavalul il dam pe razatoarea mica.
Sosul de rosii il amestecam cu putin busuioc si oregano uscat.
Dupa ce a dospit aluatul il rupem in doua.
Luam o bucata si intindem cu sucitorul o foaie subtire pe care o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Ungem foaia cu sosul de rosii, presaram putin cascaval ras, punem ciupercile, apoi tonul bucatele.
Venim cu boabele de porumb peste, rondelele de masline, apoi restul de cascaval.


Introducem tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita pana pizza se rumeneste frumos si este coapta.
O scoatem, o lasam 3-4 minute sa se racoreasca si o servim.
Cealalta bucata de aluat fie o faceti la fel fie cum alt topping, cum doriti!
Pofta buna!