marți, 14 ianuarie 2014

Turte cu branza fondue

Aveam prin frigider o cutie de branza fondue Delaco si am zis sa fac ceva cu ea. Mi-au trecut prin cap vreo 3-4 retete insa m-am gandit eu ca ar fi frumos sa imbin putin traditionalul cu modernul, daca pot sa spun asa. Au iesit niste pufosenii cu interior cremos de te lingi pe degete. Va poftesc si pe voi la degustat pentru ca inca sunt calde!

Ingrediente:
  • 400 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingurita chimen
  • sare
  • 1/2 cana de apa 
  • 2 linguri ulei
  • 1 cutie branza fondue Delaco
Mod de preparare: 
Apa o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta.
Turnam faina cernuta intr-un bol.
Drojdia o dizolvam cu zaharul, o adaugam peste faina, dar si chimenul si putina sare.
Amestecam usor cu mana, apoi punem apa treptat, framantam pana obtinem un aluat nelipicios dar usor de modelat.
La final picuram uleiul si mai framantam circa 2 minute.
Acoperim bolul cu un prosop curat, il lasam sa dospeasca la loc cald circa o ora.


Dupa ce a trecut acest timp, presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si il impartim in 7 bile egale.
Luam fiecare bila si intindem o foaie potrivit da subtire.
Pe o jumatate din foaie punem o lingura de branza, venim cu cealalta jumatate de aluat deasupra iar capetele le presam cu o furculita. Procedam astfel pana terminam toate turtele.


Incingem o tigaie antiaderenta, punem cate doua turte si le rumenim frumos pe ambele parti.


Cand sunt gata le scoatem pe un platou si le servim calde fie simple, fie cu o salata, un gratar sau ce va mai place!
Pofta buna!





22 de comentarii:

  1. Vai ce pofta mi-ai facut!!!! Cred ca le voi executa si eu cat de curand!!!Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dana eu te invit sa servesti ca sunt calde...Pup!

      Ștergere
  2. imi imaginez cum curge branza aia...mmm.. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. azi si eu am copt paine :) ...am incercat alt tip de lipii decat cele rapide la tigaie dar n-a fost timp de poze pt blog. mi-ai facut pofta cu turtele

    RăspundețiȘtergere
  4. Dupa cum stii, sunt fan aluaturi, deci.. pe mine n-ai omorat!! :)
    Pup, fata harnica

    RăspundețiȘtergere
  5. Cat de bine arata si cu siguranta-s delicioase. Astept sa-mi dai si mie. ;;) Pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Turtitele astea cu branza sunt bestiale!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce bune! Acum e musai sa fac si eu :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi place ce-ai facut , Rocs ... sunt in genul placintelor ardelenesti

    RăspundețiȘtergere
  9. Delicioase turte, simplu de facut insa si mai simplu de mancat :) Te pup

    RăspundețiȘtergere