sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Cascaval pane

Asta seara vin cu o reteta pe cat de simpla pe atat de buna. De multisor zic ca o sa pregatesc cascaval pane dar mereu aveam dubii ba ca nu imi iese, ba ca o sa se topesca tot in tigaie si ca o sa se aleaga praful din el. Dar surpriza, a iesit din prima si chiar foarte, foarte bine.Mmmm ce bunatate!

Ingrediente:
  • 350-400 gr cascaval (eu am avut afumat)
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • faina alba
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Inainte sa folosim cascavalul el trebuie tinut la rece sa nu fie de la temperatura camerei deoarece riscati sa se topeasca imediat ce il puneti in tigaie.
Taiem 4 felii de cascaval groase cam de un deget.
Ouale le batem spuma cu putina sare si piper.
Pe o farfurie punem faina alta, iar pe alta pesmet.
Trecem fiecare bucata de cascaval prin faina, ou, iar faina, iar ou iar la final prin pesmet sa il aceoperim in intregime.
Procedam la fel cu toate bucatile si le asezam pe un tocator.
Incingem intr-o tigaie ceva mai mult ulei.
Punem bucatile de cascaval, reglam o temperatura potrivita spre mare.


Le rumenim pe o parte, apoi pe cealalta si le scoatem pe o farfurie in care punem un servetel.


Imediat ce se rumenesc bucatile le si invartim, nu le lasam prea mult.
Se serveste cald alaturi de orice garnitura sau salata.
Pofta buna!







17 comentarii:

  1. Ador cascavalul pane insa nu-mi place sa-l prepar :) Asa ca fur de la tine o portie. Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te servesc eu daca tie nu iti place sa il pregatesti :)

      Ștergere
  2. Acasa nu prea am facut , nu mi-a iesit mereu , dar de fiecare data cand ajung la un restaurant , asta comand si creier pane :)
    Pane-urile tale arata formidabil !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana eu zic sa mai incerci ca sigur o sa iti iasa! Multumesc de vizita!

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumiri! Prima data cand fac si prima data cand imi iese! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din suflet ma bucur cand cineva incearca o reteta de a mea, ca ii iese si ii place :)

      Ștergere
  5. Mmm.........ce pofta mi-ai facut,demult nu am mai mancat.
    Pup si zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata delicios mi sa facut pofta si maine o sa incerc si eu pt prima oara sa fac si sa pap :-*

    RăspundețiȘtergere