luni, 27 februarie 2012

Paste cu rosii cherry si busuioc

Ingrediente:
  • 300 gr de paste
  • 14 rosii cherry
  • 1 ceapa
  • jumatate ardei galben
  • ciuperci
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei usturoi
  • busuioc
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Spala  rosioarele si le taiem pe jumatate.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.
Ardeiul il taiem cubulete.
Ciupercile (am avut conservate) le spalam bine si le taiem bucatele.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins.
Adaugam ceapa si rosiile si le sotam 1 minut.
Adaugam 1 cana si jumatate cu apa.
Cand incepe sa fiarba punem ciupercile si ardeiul.
Lasam la foc potrivit, acoperit cu un capac.
Cand a scazut destul de bine si legumele sunt facute bine adaugam pasta de gogosari si cea de rosii.
Curatam si usturoiul, il pisam si il adaugam peste legume.
Condimentam cu sare si piper si mai lasam circa 1-2 minute pe foc.
Intre timp punem intr-o oala, nu foarte mare, apa cu sare. O punem pe foc si cand incepe sa clocotesca dam drumul pastelor.
Le lasam sa fiarba atat cat este scris pe ambalaj.
Cand sunt gata le bagam intr- o strecuratoare.
Asezam pe o farfurie paste calde, apoi sosul de rosii cherry, iar deasupra presaram busuioc.

2 comentarii:

  1. Aste sunt pe placul Dianei mele.Este fan paste.Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu sunt o iubitoare de paste,dar din cand in cand,si daca sunt cu mult sos ,pap!!

      Ștergere