Ingrediente:
- 350 gr branza de vaci ( a fost mai cremoasa a mea)
- 1 lingura cu varf smantana fermentata rece (optional)
- 2 oua
- 3-4 linguri zahar
- 350-400 gr faina
- 1 lingurita cu varf praf de copt
- coaja rasa de lamaie
- 1 pliculet zahar vanilat
- smantana pentru servit
- dulceata de mure
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Intr-un bol punem branza, smanatana, zaharul, ouale si le mixam pana obtinem o crema.
Adaugam praful de copt, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie.
Cernem faina, incepem sa o turnam in ploaie si framantam.
Cand obtinem un aluat omogen, usor lipicos, incetam sa mai punem faina. Daca aveti o branza mai uscata cu siguranta o sa va trebuiasca mai putina faina.
Il lasam la odihnit 15 minute la frigider.
Presaram faina pe masa de lucru, rupem bucati de aluat si formam niste inele mai mari si cateva bilute.
Intr-o tigaie incingem ulei, punem papanasii.
Ii rumenim la foc potrivit, rand pe rand, pe ambele parti.
Ii scoatem pe un platou pe niste servetele de bucatarie.
Ii lasam 5 minute sa se racoreasca, punem smantana peste, dulceata de mure si servim.
Sa aveti pofta!
hmmm, mi-ai amintit de un loc unde ii fac taaaree buni!!!
RăspundețiȘtergerePana atunci poti servi de la mine!
Ștergere