luni, 7 noiembrie 2016

Clatite cu urda si marar

Un aperitiv, o gustare, un preparat destul de simplu, bun pentru orice moment al zilei. Daca sunteti iubitori de urda, neaparat sa pregatiti si aceste clatite!

Ingrediente:
Pentru clatite:
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • 4 linguri ulei
  • 9-10 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • ulei pentru uns tigaia
Umplutura:
  • 300 gr urda
  • 3 linguri smantana
  • 4-5 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri parmezan ras 
Mod de preparare:
Clatitele:
Intr-un bol punem ouale cu putina sare, le batem spuma cu telul.
Incorporam laptele, apa minerala, apoi uleiul.
Faina cernuta o amestecam cu praful de copt, le adaugam treptat peste compozitia lichida.

O lasam 15 minute la odihnit.
Punem o tigaie la incins, o ungem cu ulei, punem un polonic potrivit de compozitie.
Rumenim clatita pe ambele parti si procedam tot asa pana terminam tot aluatul.
Clatitele le scoatem pe un platou.
Umplutura:
Mixam urda impreuna cu smantana.
Mararul verde il tocam marunt, il incorporam peste urda.
Adaugam parmezanul ras, sare si piper dupa gust, amestecam.

Punem cate o lingura destul de plina cu umplutura peste fiecare clatita, intindem cu lingura si le impachetam.

Simplu, bun, gustos!
Sa aveti pofta!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu