luni, 19 noiembrie 2012

Strudel cu mere si nuci







Ingrediente:
Aluat:

  • 600 gr faina
  • 1 cana apa minerala
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • coaja rasa de portocala
Umplutura:
  • mere
  • zahar
  • 2 -3 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • scortisoara
  • miez de nuca
  • zahar pudra
Mod de preparare:
Aluat:
Apa o turnam intr-un ibric si o punem pe foc pana devine calduta
Faina o cernem si o punem intr-un bol.
Peste ea punem sare, uleiul, coaja rasa de portocala.
Adaugam apa calduta si incepem sa framantam.
Cand aluatul devine nelipicios si usor de modelat, incetam cu framantatul.
Il lasam la odihnit, la loc, cald cam 30 de minute.

Umplutura:
Aici nu va dau cantitatile exacte pentru ca fiecare face cata umplutura doreste.
Eu am facut multa, dar merge sa puneti mai putina in strudele, ca totusi parca a fost prea multa la mine.
Merele le spalam si le curatam de coaja.
Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi le stoarcem de zeama.
Intr-o cratita punem uleiul si merele.
Adaugam zahar dupa gust, zaharul pudra cu pastai de vanilie si le lasam pe foc sa se inmoaie putin.
La final le aromatizam cu scortisoara.
Dam umplutura deoparte sa se raceasca.

Aluatul il impartim in doua bucati.
Intindem bine fiecare bucata de aluat in doua foi dreptunghiulare.
Punem pe fiecare umplutura de mere, apoi bucati de miez de nuca.

Venim cu partea de jos a aluatului pana la mijloc, apoi cu parte de sus, dar lipim putin de partea de jos.
Capetele le impachetam bine sa nu curga umplutura.
Ungem doua tavi de chec cu margarina si punem hartie de copt.
Asezam fiecare strudel in tava si le intepam cu furculita.
Le introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita aproximativ 50 de minune, pana sunt coapte si rumenite.
Cand sunt gata le scoatem sa se raceasca, apoi le pudram cu zahar.
Sursa de inspiratie aluat
 

24 de comentarii:

  1. Chiar mi-era dor de strudel! Fur de la tine o bucatica. Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Grozava reteta ai tu aici Rocsy!!!Trebuie sa o incerc si eu!Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Superb atat strudelul.. cat si decorul:)!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult.Nu e prea reusita poza Maria pentru ca nu am avut o lumina naturala foarte buna...

      Ștergere
  4. Mmm! Strudel, cafea...am venit si eu! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mmm... o feliuta as vrea si eu!! Super prezentare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag Simona.Multumesc pentru apreciere...

      Ștergere
  6. Si eu as servi o feliuta maine dimineata la cafea!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. De cand nu am mai mancat strudel !! :(:( Mereu imi aduce aminte de copilarie !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da si noua ne facea mama mereu in copilarie.Amintiri frumoase...

      Ștergere
  8. Ti-a iesit super si cred ca s-a mancat repede. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. La o asemenea bunatate nu poti renunta niciodata.
    Deci....VREAU !!! Daca mai este....
    Te tzuc cu drag Rocsy!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Sidy.Nu mai am ca s-a mancat tare repede.O seara frumoasa si pup!

      Ștergere
  10. Maine cumpar mere !
    O sa-l fac si eu ,mor de pofta !
    Revin cu impresii .

    RăspundețiȘtergere