duminică, 9 decembrie 2012

Ciorba de peste cu ghebe



Ingrediente:
  • 2 capuri de peste
  • 1 conserva de peste in sos tomat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina pastarnac
  •  1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei rosu
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • 1 castron cu ghebe fierte
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 2 linguri pasta de rosii de casa
  • bors pentru acrit
Mod de preparare: 
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morcovul il decojim, il spalam si il taiem betisoare subtiri.
Pastarnacul il curatam, il spalam si il dam pe razatoatea cu ochiuri mari.
Ardeiul galben si rosu il taiem cubulete.
Patrunjelul si mararul verde il spalam, indeparatam cozile si il tocam maruntel.
Intr-o oala punem cam 5 litri de apa.
Spalam bine capurile de peste si le dam bagam in oala.
Cand incepe sa fiarba apa, adaugam toate legumele pregatite mai sus, doar patrunjel verde mai pastram putin.
Adaugam ghebele si lasam sa fiarba ciorba la foc potrivit.
Cand legumele sunt bine patrunse, punem pasta de rosii si de gogosari, conserva de peste.
Dam gust cu sare si piper.
Borsul il fierbem separat intr-un ibric.
Incorporam bors treptat pana este pe gustul nostru ciorba.
Lasam sa mai dea cateva clocote si inchidem aragazul.
Deasupra presaram patrunjel verde tocat si lasam 5 minute ciorba acoperita.
La final scoateti capurile de peste si le aruncati.
Sa aveti pofta...


6 comentarii:

  1. drept sa zic nu am mancat niciodata peste cu ghebe , dar imi place si una si alta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca iti plac ambele e posibil sa iti placa si combinatia asta...

      Ștergere
  2. O reteta noua (pentru mine) dar sincer, ador ciorba de peste, asa ca as incerca si varianta ta:)!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi mai facem combinatia asta in post ca mamei ii place.Eu daca nu mananc peste nu gust:D

      Ștergere