miercuri, 6 august 2014

Salata cu ton si naut

Astazi este dezlegare la peste, este si pot, si daca mai punem la socoteala si canicula de afara, este clar, nu vrem sa stam prea mult langa aragaz. Aceasta salata este solutia perfecta pentru astfel de zile.

Ingrediente:
  • 1 cutie naut (eu am folosit de la Sun Food)
  • 5 linguri boabe de porumb
  • 300 gr ton in suc propriu
  • 1/2 ardei kapia
  • 1/2 ardei galben
  • 3-4 crengute patrunjel verde
  • 2 rosii mari
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare:
Scurgem nautul de zeama, la fel boabele de porumb, tonul de ulei si le punem intr-un bol.
Ardeiul galben si kapia, il spalam, il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite.
Patrunjelul verde il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt.
Punem si acestea in bol si amestecam.
Condimentam cu sare, piper, stropim cu ulei de masline si zema de lamaie.
Invartim salata, o dam putin la rece.
Spalam rosiile, le taiem felii mai mari si le asezam pe un platou. Peste rosii asezam salata si servim.
Noi am servit-o si cu paine prajita!
Pofta buna!





2 comentarii:

  1. Am incercat-o, e tare buna; multumesc pentru reteta!!
    Iti adresez o imbratisare virtuala, ca multumire!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut si tare m-am bucurat ca ai incercat reteta. Pupici! :*

      Ștergere