sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Rosii umplute cu ficat la Multicooker

Asa cum stiti in urma concursului de pe site-ul Gustos.ro am castigat un aparat Multicooker de la Philips. Un aparat nou, ce nu il vazusem si asteptam cu nerabdare sa il primesc. La prima vedere mi-a placut mult. Un design frumos, nu ocupa mult spatiu. In interiorul sau am descoperit un recipient de 5 litri, manusi de silicon, vas de masurare, linguri, vas de gatit la aburi, ce sa mai zic tot pachetul necesar pentru a incepe sa gatesc. Se poate gati o varietate de retete la el, avand toate functiile necesare: fierbere, inabusire, prajire, coacere, inabusire, gem, iaurt. Este o mica bucatarioara, asa am zis eu. Am citit putin cartea cu retete, alte instructiuni si m-am apucat de gatit. Prima reteta pregatita la multicooker sunt aceste rosii. S-au gatit destul de repede, nu s-a imprastiat miros in toata bucataria iar in acest timp eu am reusit sa mai termin si alte treburi, deci am facut si economie de timp ;). Multumesc Gustos.ro si Philips. Cu aceasta reteta particip la a doua etapa a concursului de pa Gustos. ro http://www.gustos.ro/philips-multicooker.html.

Ingrediente:
  • 3 rosii mari
  • 200 gr ficat de pui
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita busuioc
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita rasa marar uscat
  • 1 lingura rasa pesmet
Mod de preparare: 
Spalam rosiile, le taiem capacul, scobim miezul cu o lingurita si le punem pe un tocator cu gura in jos sa se mai scurga de zeama.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Incingem intr-o tigaie uleiul, punem ceapa, 3-4 linguri de apa si o inabusim 3-4 minute.
Spalam ficatul bine si il tinem 5 minute in apa rece, apoi il punem pe o sita la scurs.
Punem o tigaie antiaderenta la infierbantat si rumenim putin ficateii pe ambele parti dar fara ulei.
Tocam ficateii marunt, ii amestecam cu ceapa inabusita, putin patrunjel verde tocat, pesmetul, sare, piper si mararul uscat.
La final curatam usturoiul, il pisam si il punem in compozitia ce ficat amestecand ingredientele bine.


Miezul de rosii il punem in blender cu sare, piper busuioc si il zdrobim.
Il turnam in vasul de la multicooker, punem o canita mica cu apa, bagam aparatul in priza, apasam functia Boil (fierbere), setam 5 minute si dam Start.
Dupa cele 5 minute apasam butonul Keep Warm si deschidem aparatul. Atentie la aburi!


Umplem rosiile cu compozitia de ficatei, le asezam in recipientul aparatului, setam functia Steam (inabusire), un timp de 25 de minute apoi Start.
Dupa cele 25 de minute apasam Keep Warm, apoi functia Bake (coacere) pentru 10 minute.
Cand este gata scoatem aparatul din priza, lasam sa se raceasca putin rosiile, apoi le servim.
Daca nu aveti acest aparat, fierbeti sosul de rosii 5-6 minute pe aragaz, apoi rosiile umplute le puneti in acest sos la cuptor pentru 35-40 de minute, la o temperatura portivita.
Pofta buna!





4 comentarii:

  1. Hmmmmmmm ce bune sunt ....au o aroma imbietoare.
    Sa sti ca dupa ce ai sa faci mai multe retete in aceasta bijuterie culinara, ai sa vezi ca toate operatiunile ce le-ai facut tu in tigaie sau tigaia nonaderenta , le puteai face direct in Multucooker !!!
    Mult succes in continuare si cat mai multe bunatati.
    Te tzuc cu mare drag !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Sidy. Stiu ca le puteam face toate in vas, insa atunci am pus vasul cu apa sa fiarba si era firbinte iar pentru a nu pierde timpul am facut pe aragaz. O zi frumoasa. Pup!

      Ștergere