vineri, 10 februarie 2012

Prajitura cu cappucino si branza

Ingrediente:
Blat:
  • 5 oua + 1 albus
  • 1 cana zahar
  • 1 cana si jumatate lapte
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri cappucino de ciocolata
  • 1 esenta rom
  • 1 praf de copt
  • 17-20 linguri faina cu varf
Umplutura:
  • 1 kg si 200 branza de vaci
  • 4 oua
  • 3 sferturi cana de zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la o portocala
  • 1-2 linguri faina (daca branza nu e scursa bine)
  • nuca de cocos
  • topping de ciocolata
Mod de preparare:
Ouale ( de la temperatura camerei) le separam.
Albusurile le batem spuma cu zaharul, treptat.
Adaugam galbenusurile, unul cate unul si le incorporam bine in albusuri.
Punem laptele si esenta de rom si amestecam, apoi adaugam praful de copt, cappucino si le incorporam bine.
La urma incepem sa punem faina treptat si ultima data turnam si cacaoa. Incorporam bine toate.
Umplutura:
Branza o framantam bine de tot.
Mixam spuma ouale cu zaharul si le turnam peste branza.
Punem zaharul vanilat, coaja de portocala si faina daca e nevoie (la mine nu a fost nevoie ca am avut o branza bine scursa si cremoasa) .
Luam o tava dreptunghiulara o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Turnam 3 sferturi din compozitie in tava si punem branza cu o lingura, din loc in loc.

Restul de compozitie de blat, il turnam deasupra, peste branza.

Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana ce prajitura este coapta.
Cand e gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
Rece o ungem cu putin topping de ciocolata, cu un pensonas si presaram nuca de cocos.
Pofta buna!

2 comentarii: