miercuri, 2 mai 2012

Tarta cu crema de iaurt si visine

Ingrediente:  
Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  •  2 linguri apa rece
  • 4 linguri cu varf faina
  • 1 lingura cacao
  • jumatate pliculet praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
Crema:
  • 550 gr iaurt simplu(mai gras sau mai putin gras,dupa preferinta.eu am folosit unul cu 0,1 % grasime)
  • 1 borcanel mic de visine fara samburi
  •  5-6 linguri zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 6 foi gelatina(10 gr in total au avut)
Jeleu:
  • 250 gr sirop visine(sau zeama de visine dintr-un compot)
  • 1 plic tort jelee rosu
  • 2 linguri rase de zahar
Mod de preparare:
Blatul:
Mixam ouale spuma cu zaharul.
Adaugam apa si zaharul vanilat.
Faina o amestecam cu praful de copt si cacaua.
Acest amestec il incorporam in compozitia de oua,turnandu-l treptat.
Luam o tava rotunda(eu am folosit una de tarta),o ungem bine cu unt si turnam compozitia de blat in ea.
O dam in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,circa 20 de minute(faceti testul cu scobitoarea si cand este copt,inchideti focul la cuptor).
Cand este gata scoateti blatul si il lasati la racorit.
Crema:
Visinele le scoatem din borcan si le punem putin la scurs.
Foile de gelatina le punem la hidratat 10 minute ,intr-un bolisor cu apa rece.
Iaurtul il amestecam cu zaharul pudra,zaharul vanilat si esenta.
Adaugam si visinele scurse ,apoi coaja de lamaie rasa.
Incorporam bine toate acestea.
Gelatina o incalzim pe baie de aburi sau 20 de secunde la microunde.
O incorporam in crema de iaurt si o dam cam 20 de minute la frigider,sa se intareasca putin,sa nu fie prea curgatoare.
Intr-o tava detasabila punem folie alimentara.
Asezam blatul (puteti sa il insiropati daca doriti,eu nu l-am insiropat de aceasta data),apoi crema care a stat la frigider ,pe toata suprafata blatului.
Pregatim jeleul din 250 gr sirop visine,plicul tort jelee si zaharul,conform instructiunilor de pe ambalaj.
Turnam acest jeleu peste crema.
Acoperim tava cu un capac sau cu o cratita mai larga,apoi o dam  la frigider pentru cate ore(sau daca faceti seara,o lasati pana a 2 a zi la frigider),pentru a se intari crema si jeleul.
Il scoateti pe un platou,cu grija,taiem portioara si servim!!!

2 comentarii: