miercuri, 2 mai 2012

Mancarica de cartofi cu carnati

Ingrediente:
  • 5-6 cartofi mari
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 gogosar
  • 3-4 linguri pasta de rosii de casa
  • 1 carnat taranesc
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei
Mod de preparare:
Intai ne pregatim toate legumele, apoi ne apucam de preparat  mancarea.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem bucati pe lung, mai groase.
Ceapa o curatam si o tocam maruntel.
Morcovul il curatam si il taiem rondele subtiri.
Gogosarul il curatam de seminte si il taiem cubulete.
Carnatul il taiem felii mai grosute.
Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam carnatul si il rumenim putin pe ambele parti.
Punem ceapa si morcovul, cateva linguri de apa si lasam sa se inmoaie 3-4 minute legumele (puteti sa nu puneti apa, sa le inmuiati doar in ulei, eu incerc sa evit caleala cat de cat).
Adaugam cartofii si gogosarii, punem apa cat sa fie acoperiti cartofii.
Acoperim oala cu un capac si lasam sa se faca la foc potrivit. Amestecam din cand in cand.
Cand cartofii sunt facuti si a scazut suficient zeama adaugam pasta de rosii.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Mai lasam 3-4 minute pe foc.
La urma presaram putin patrunjel verde si mai lasam acoperita oala macar 10 minute.
Alaturi de o salatica de sfecla a mers de minune!
Sa aveti pofta!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu