miercuri, 2 mai 2012

Tocanita de cartofi cu carnati



Ingrediente:
  • 5-6 cartofi mari
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1ardei kapia ( sau ardei gras rosu)
  • 1 carnat taranesc
  • 3 linguri sos de gogosari cu kapia (reteta aici)
  • 2 linguri pasta de tomate
  • marar verde sau patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingura amestec de legume uscate
  • 2-3 linguri ulei
Mod de preparare:
Intai ne pregatim toate legumele, apoi ne apucam de preparat mancarea.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem bucati pe lung, mai groase.
Ceapa o curatam si o tocam maruntel.
Morcovul il curatam si il taiem rondele subtiri.
Kapia il curatam de seminte si il taiem cubulete.
Carnatul il taiem felii mai grosute.
Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam carnatul si il rumenim putin pe ambele parti.
Punem ceapa si morcovul, cateva linguri de apa si lasam sa se inmoaie 3-4 minute legumele (puteti sa nu puneti apa, sa le inmuiati doar in ulei, eu incerc sa evit caleala cat de cat).
Adaugam cartofii si ardeiul kapia, punem apa cat sa fie acoperiti cartofii.
Presaram sare, piper, punem boia dulce si amestecul de legume uscate. 
Acoperim oala cu un capac, il punem asa pe o parte si lasam sa fiarba la foc potrivit. Amestecam din cand in cand.
Cand cartofii sunt patrunsi si a scazut suficient zeama, adaugam sosul de gogosari cu kapia si pasta de tomate.
Invartim, mai lasam 3-4 minute pe foc. Inchideti focul.
La urma presaram marar verde tocat (sau patrunjel), amestecam si mai lasam acoperita oala macar 10 minute.
Perfect merge cu niste muraturi (mie imi place enorm cu varza murata) sau de ce nu, o salata!
Sa aveti pofta!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu