Ingrediente:
- 3.5 kg gogosari
- 1.5 ardei kapia
- 2 linguri rase cu sare mare
- 2 lingurite piper macinat
Spalam cateva stricle de la Prigat daca aveti si borcane mici cu apa fierbinte, apoi le punem la scurs cu gura in jos pe un prosop curat de bucatarie.
Gogosarii si ardeii kapia ii spalam bine sub jetul de apa.
Ii taiem in doua si ii curatam de toate semintele.
Ii taiem bucati potrivite apoi ii punem la robot si ii facem pasta, rand pe rand.
Amestecam pasta cu sarea, piper si le invartim bine.
Aceasta pasta o asezam in borcanele curate, dar nu le puneti pline ochi.
Infiletam bine cu capacele lor, le invelim cu hartie si le asezam intr-o cratita.
Punem apa cat sa le cuprinda pe 3/4 borcanele, iar deasupra punem un prosop de bucatarie.
Le punem pe foc la sterilizat.
Din momentul in care incepe sa fiarba apa le lasam 40-45 de minute.
Cand sunt gata le scoatem fierbinti din tigaie si le invelim intr-o patura si le lasam pana a doua zi cand sunt reci si le punem la loc racoros.
Din aceasta cantitate mi-au iesit 5 sticlute de Prigat si 8-9 borcanele de 375 ml.
Minunata! Stiu la cine sa apelez cand voi avea nevoie.
RăspundețiȘtergere;) Pup
Multumesc Alina. Hai ca un borcanel iti dau si tie sa nu spui ca sunt rea ;) Pup!
ȘtergereVad ca ai borcanele de impartit :) Tare bine arata :-bd
RăspundețiȘtergereDoar cu gura am de impartit Miti :))..Ma bucur ca iti place :*
ȘtergereO reteta pe care trebuie sa o pregatesc si eu curand! Like it!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult si sper sa iti placa!
ȘtergereRocsy,am s-o incerc cu siguranta!Pentru iarna sunt excelente! :*
RăspundețiȘtergereEste atat de buna. Sper sa iti placa! :*
ȘtergereBuna tare !! Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Dea. :*
ȘtergereFoarte buna aceasta pasta!!!
RăspundețiȘtergere