luni, 21 martie 2016

Fresh de citrice, cu mere si anason

Un pahar sanatos, plin cu vitamine, aromat si indulcit cu indulcitor cubulete de la Green Sugar. Daca beti un asa pahar dimineata, o sa aveti mai multa energie intreaga zi!

Ingrediente:
  • 2 portocale
  • 3 clementine
  • 1 grapefruit rosu
  • 2 mere rosii
  • 3 stelute de anason
  • cubulete de indulcitor Green Sugar 
Mod de preparare:
Spalam bine toate fructele si le stergem cu un prosop curat.
Le taiem pe jumatate citricele, merele tot pe jumatate le taiem si le scoatem semintele si cotorul.
Atasam instrumentul de stors fructe la robot, incepem sa stoarcem fructele, rand pe rand.
In sucul obtinut punem stelutele de anason si 7-8 cubulete de indulcitor Green Sugar. Puteti pune si mai mult, in functie de cat de dulce va place. Eu prefer sa fie putin acrisor.
Acoperim fresh-ul il dam jumatate de ora la frigider pentru a luat din aroma anasonului.
Se pune in pahare si se serveste.
Pofta buna!




Ciorba de fasole cu suc de rosii

M-am bucurat tare mult cand am gasit la noi fasole fiarta de la Sun Food (stiti doar ca au conserve 100% naturale si sunt preferatele mele). De cum le-am luat mi-a stat gandul numai la o ciorba de fasole, ca nu mancasem de mult. Am pus la treaba Crock Pot-ul, legume proaspete si tot ce e fost nevoie pentru a obtine cea mai grozava ciorba. Voi o puteti pregati pe aragaz daca nu detineti un astfel de aparat. Chiar se merita sa incercati fasolea lor fiarta, nu mai trebuie sa o lasati atatea ore la inmuiat, nici sa o mai fierbeti prea mult. Asta o puneti in oala dupa ce fierbeti legumele, spre sfarsit.

Ingrediente:
  • 1 cutie fasole alba fiarta Sun Food (400 gr)
  • 1 ceapa
  • 1/2 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 linguri zarzavat (reteta mea aici)
  • 1 bucatica pastarnac
  • 3 crengute marar verde
  • 1 cana suc de rosii de casa
  • 2 crengute leustean verde
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 1/2 cana bors
  • 1,5 litri apa
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Curatam ceapa o tocam marunt, morcovul decojit il taiem cubulete mici.
Ardeiul rosu il taiem cuburi, pastarnacul il tocam cat mai marunt.
Mararul verde spalat, il tocam si indepartam coditele.
In vasul aparatului Crock Pot punem uleiul si legumele ce le-am pregatit mai sus.
Adaugam zarzavatul, sucul de rosii, apa, sare si piper. Tot acum adaugam si zeama din cutia de fasole, dar fara fasole.

Amestecam, acoperim vasul cu capacul si il conectam la curent.
Setam modul de pregatire Hight si un timp de 4 ore.
In ultima jumatate de ora punem borsul fierbinte si fasolea alba. Gustam sa vedem daca mai are nevoie de condimentare.
Lasam sa se terminte tot timpul, deconectam aparatul de la curent.
Adaugam crengutele de cimbru si leusteanul verde, tocat.

Lasam ciorba acoperita macar 20 de minute, apoi poate si servita.
Eu am ales sa pregatesc cateva turte, asa cum mancam in copilarie. Sunt perfecte langa aceasta ciorba.
Pofta buna!