miercuri, 25 martie 2020

Quesadilla cu legume si peste

Astazi fiind Buna Vestire, am zis sa va las o reteta cu peste, rapida, buna si gustoasa. Folositi legume in functie de ce aveti in casa, nu e neaparat sa fie cele folosite de mine, conserva de peste ce va este la indemana si care va place. Lipii daca nu aveti, puteti face din faina, sare si apa, fara drojdie (ca oricum lipseste din magazine in aceasta perioada). Sper sa va fie de folos si sa va placa!

Ingrediente: (3 portii)
  • 3 lipii 
  • 1 conserva fasole rosie
  • 5-6 rosii cherry
  • 6 linguri boabe de porumb
  • cateva masline negre
  • 1 conserva macrou in ulei
  • 1/2 ardei kapia
  • 3-4 linguri suc de rosii de casa
  • 100 gr cascaval de post (sau normal daca nu le faceti de post)
Mod de preparare:
Scurgeti fasolea de lichid, o clatiti in 2-3 ape si o puneti intr-o sita la scurs.
Rosiile le taiati felii mai groase.
Maslinele le feliati.
Conserva de peste o scurgeti bine de ulei.
Ardeiul kapia il curatati de seminte, il taiati fasii subtiri.
Asezati lipiile pe o tava, le ungeti cu suc de rosii.
Pe fiecare jumatate de lipie, puneti: fasole, rosii, porumb, masline, bucati de peste si ardei.
Deasupra presarati cascaval ras.
Veniti cu cealalta jumatate deasupra ingredientelor.
Incingeti cuptorul, la 180-190 de grade.
Introduceti quesadilla pentru 7-8 minute, pana se rumeneaste putin.
Le scoateti din cuptor cand sunt gata, presarati putin patrunjel verde tocat si serviti.
Este super buna si satioasa! Daca nu le doriti de post si vreti sa le pregatiti intr-o zi oarecare, puteti face un sos cu iaurt sau smantana pentru servire.
Pofta buna!