miercuri, 13 aprilie 2016

Omleta la cuptor, cu parmezan si bacon

Din dorinta de a mai folosi din oua si de a obtine un mic dejun rapid, am pregatit aceasta omleta satioasa, gustoasa, cu un usor "aer" primavaratic, asta de la verdeata. Simpla, dar buna!

Ingrediente:
  • 6 oua
  • 2-3 linguri fulgi de parmezan
  • 3 linguri smantana de tara, groasa
  • 1 ceapa verde
  • 3 crengute marar verde
  • 40 gr fasii de bacon
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa rozmarin
  • 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare:
Ouale, le punem intr-un bol si le batem spuma cu un tel, apoi incorporam smantana si batem in continuare.
Adaugam sare, piper, rozmarinul si fulgii de parmezan.
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, iar mararul verde il tocam marunt, indepartand cozile
Incorporam usor si verdeata.
Ungem o tava rotunda, de 24 cm, (puteti folosi una mai mica daca doriti sa fie omleta mai inalta) cu unt si tapetam cu hartie de copt.
Punem uleiul de masline peste hartia de copt, turnam compozitia de oua.
Fasiile de bacon le rupem bucati si le dam usor drumul, deasupra.

Introducem omleta, in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute.

Cand omleta este gata, o scoatem din cuptor, o lasam 5 minute sa se racoreasca, o portionam si servim.
Se serveste cu o salata de legume, ca tot este plina piata de prospetime!
Sa aveti pofta!