joi, 15 mai 2025

Rulouri cu lipii, bacon si ciuperci

 
Sa vedeti ce bunatate am pregatit eu zilele astea! Am in casa mai mereu lipii, cel putin de o vreme si cand nu stiu ce sa fac, cand am o zi in care sunt in pana de idei culinare, ma folosesc de aceste lipii. De aceasta data, aveam si niste bacon, ciuperci si am zis ca sa le combin. Desi initial ma gandisem la o tocanita, cand am deschis sertarul de la frigider si am dat de lipii, imediat am schimbat reteta. Am facut niste rulouri grozave, cu o umplutura de bacon, ciuperci, fasole, cu suc de rosii, oregano si rezultatul a fost wow! Bun, bun, sa mai faci, asta am auzit de la ai mei. Asa ca, daca nu stiti ce sa gatiti zilele astea, incercati aceste super rulouri!

Ingrediente:

  • 6 lipii
  • 120 gr bacon cubulete
  • 1 cutie ciuperci taiate
  • 1 ceapa mare
  • 1 cutie si jumatate fasole rosie
  • 1/2 casa cu suc de rosii de casa
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • oregano uscat
  • 250 gr mozzarella
  • 3 linguri smantana de tara
Mod de preparare:
Ceapa curatata, o tocati marunt.
Ciupercile le spalati sub jet de apa, le scurgeti bine.
Fasolea rosie o scurgeti bine de zeama.
Incingeti o tigaie, puneti baconul.
Il rumeniti la foc mic, apoi il scoateti pe o farfurie.
In aceeasi tigaie dati drumul la ceapa, puneti ciupercile.
Presarati sare, piper, boia, sotati 3-4 minute.
Adaugati si putina apa, lasati sa scada lichidul. 
Mai invartiti din cand in cand.
Puneti sucul de rosii, fasolea si oregano uscat.
Mai lasati 3-4 minute pe foc, apoi dati deoparte umplutura si o lasati 10-15 minute sa se racoreasca.

Jumatate din mozzarella o taiati in 6 felii.
Luati cate o lipie, puneti umplutura pe mijloc si o felie de mozzarella.
Formati rulourile, le asezati intr-un vas ceramic.
Ungeti fiecare rulou cu smantana, apoi asezati cate o felie de mozzarella.

Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, 20-25 de minute.
Trebuie sa se rumeneasca putin si sa se topeasca branza.

Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si serviti.
Pofta buna!