Ingrediente:
- 6 lipii
- 120 gr bacon cubulete
- 1 cutie ciuperci taiate
- 1 ceapa mare
- 1 cutie si jumatate fasole rosie
- 1/2 casa cu suc de rosii de casa
- sare
- piper
- boia dulce
- oregano uscat
- 250 gr mozzarella
- 3 linguri smantana de tara
Mod de preparare:
Ceapa curatata, o tocati marunt.
Ciupercile le spalati sub jet de apa, le scurgeti bine.
Fasolea rosie o scurgeti bine de zeama.
Incingeti o tigaie, puneti baconul.
Il rumeniti la foc mic, apoi il scoateti pe o farfurie.
In aceeasi tigaie dati drumul la ceapa, puneti ciupercile.
Presarati sare, piper, boia, sotati 3-4 minute.
Adaugati si putina apa, lasati sa scada lichidul.
Mai invartiti din cand in cand.
Puneti sucul de rosii, fasolea si oregano uscat.
Mai lasati 3-4 minute pe foc, apoi dati deoparte umplutura si o lasati 10-15 minute sa se racoreasca.
Jumatate din mozzarella o taiati in 6 felii.
Luati cate o lipie, puneti umplutura pe mijloc si o felie de mozzarella.
Formati rulourile, le asezati intr-un vas ceramic.
Ungeti fiecare rulou cu smantana, apoi asezati cate o felie de mozzarella.
Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, 20-25 de minute.
Trebuie sa se rumeneasca putin si sa se topeasca branza.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si serviti.
Pofta buna!