luni, 22 iunie 2015

Cheesecake cu fragute si dulceata de mure la pahar

Ador deserturile la pahar mai ales vara, cand sunt calduri insuportabile si daca mai dai si drumul la cuptor, bucataria se transforma intr-o adevarata sauna, cel putin la mine asa este. Am ales sa pregatesc un cheesecake, care a iesit atat de aromat, cremos, care ne-a incantat cu adevarat papilele gustative!

Ingrediente (pentru 4 portii):
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr crema de branza
  • 2 linguri smantana de la frigider
  • 12 biscuiti de cacao umpluti (de tip oreo)
  • 3 linguri zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 pahar cu fragute
  • dulceata de mure
Mod de preparare:
Intr-un bol mixam mascarponele cu smanatana.
Adaugam crema de branza, zaharul, mixam pana obtinem o crema spumoasa.
La final incorporam semintele de la pastaia de vanilie.

Spalam fragutele, le punem pe un servetel pentru a absorbi apa.
Pregatim patru pahare.
Punem cate doi biscuiti rupti bucatele in fiecare pahar, fragute si dulceata de mure.
Repartizam crema in mod egal, apoi punem iar fragute, dulceata de mure si cate un biscuite facut bucatele.

Dam la rece pentru cel putin o ora, apoi servim.
Vedeti ce simplu se face? Sa aveti pofta buna!