vineri, 19 octombrie 2012

Musaca cu ciuperci si carne de curcan

Ingrediente:
  • 6-7 cartofi mari
  • 1 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei galben
  • 1 borcanel mic cu ciuperci intregi
  • 350 gr carne tocata de curcan
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 ou
  • 2-3 rosii
  • 150 gr cascaval
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • 2 linguri ulei 
  • 1 cub unt
Mod de preparare:
Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in coaja.
Ii fierbem 20 de minute, apoi ii scurgem de apa.
Ardeiul kapia si galben ii curatam de seminte si ii taiem cubulete.
Morcovul il curatam de coaja si il facem patratele mici.
Ceapa o curatam si o tocam.
Ciupercile le scoatem din borcan, le spalam si le taiem cat mai marunt.
Punem uleiul la incins
Ceapa, morcovul, ardeii ii punem si ii inabusim 3 minute.
Venim si cu ciupercile, carnea tocata de curcan si o canita cu apa.
Condimentam cu sare, piper si lasam sa scada toata zeama.
 La sfarsit incorporam pasta de tomate.
Verdeata o spalam, indepartam cozile si o tocam marunt.
Dam compozitia deoparte 5 minute sa se raceasca, punem oul, verdeata si amestecam bine.
Rosiile le spalam si le taiem felii rotunde.
Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Cartofii ii decojim si ii taiem felii.
Ungem un vas yena sau de ceramica cu unt .
Asezam un rand de cartofi, presaram putin cascaval, apoi punem umplutura cu carne.

Peste asezam rondele de rosii, apoi rondele de cartofi si restul de cascaval.

Dam vasul in cuptor, il aprindem si reglam o temperatura potrivita.
Lasam musacaua pana prinde o custa aurie.
Cand este gata o scoatem sa se racoreasca si servim!