Ingrediente:
Aluat:
- 2 oua
- 6 linguri lapte
- 6 linguri zahar
- 6 linguri ulei
- 8-9 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
- coaja rasa de lamaie
- 12-13 mere potrivite
- scortisoara
- 3-4 linguri zahar( daca va place mai dulce puneti mai mult)
- 4 linguri nuca macinata
- 3 linguri ulei
Umplutura:
Spalam merele si le curatam.
Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si stoarcem zeama ce o lasa.
Punem uleiul intr-o tigaie.
Adaugam merele stoarse si zaharul.
Amestecam in ele pana se inmoaie putin, iar la sfarsit aromatizam cu scortisoara si le tragem de pe foc pentru a se racori.
Cand se racoresc, incorporam nuca.
Aluat:
Am mixat spuma albusurile, apoi punem zaharul treptat.
Incorporam galbenusurile, uleiul si laptele.
La urma punem praful de copt si faina, apoi aromatizam cu zaharul pudra vanilat si coaja rasa de lamaie.
Ungem o tava rotunda cu unt si o tapetam cu faina.
Punem jumatate din compozitia de aluat in tava.
O dam in cuptorul incins pentru 3-4 minute cat sa se coaca doar putin.
Scoatem tava, intindem umplutura de mere cu nuca si deasupra punem restul de aluat pe intreaga suprafata.
Bagam prajitura iarasi la cuptor pana se rumeneste frumos.
O scoatem cand este gata si o lasam sa se raceasca.
Sa aveti pofta!
Sursa de inspiratie