Blat:
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 1 lingurita ness
- 2-3 linguri faina
- 1 lingura cacao
- 1 praf de copt
- 1 lingurita coaja rasa de portocala
- 250 gr branza de vaci
- 100 gr de unt
- 2-3 linguri smantana pentru frisca
- 6-7 linguri zahar pudra
- 2 portocale
- ciocolata amaruie
Blatul:
Separam ouale.
Albusurile le mixam spuma impreuna cu zaharul.
Adaugam galbenusurile treptat, apoi praful de copt.
Ness-ul il dizolvam in 2 lingurite de apa calda, apoi il incorporam in ouale batute spuma.
Punem faina,coaja rasa de portocala si cacaua la urma.
Intr-o tava de tarta (sau alta forma) asezam hartie de copt si turnam compozitia de blat.
Dam tava in cuptorul incins si reglam o temperatura potrivita.
O lasam la copt circa 20 de minute.
Cand este gata il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Frecam untul spuma impreuna cu zaharul pudra.
Adaugam branza si mixam bine.
Radem coaja la o portocala, iar miezul il taiem cubulete.
Punem peste branza coaja rasa de portocala si smantana.
Amestecam, apoi punem bucatile de miez de portocala facute cubulete.
Cealalta portocala o stoarcem, iar cu sucul obtinut insiropam blatul.
Deasupra punem crema cu portocale si o nivelam cu o paleta.
Peste crema radem ciocolata amaruie, apoi o dam la rece.
O combinatie de arome ce se imbina foarte bine, iar papilele noastre gustative vor fi incantate.