marți, 18 iunie 2024

Pachetele din dovlecei cu parmezan

 
Nu stiti ce sa mai faceti din dovlecei? Nu e problema, va las eu o reteta faina si buna, buna! Eu caut sa il combin in fel si chip, mai ales vara, cand este sezonul acestei legume si ne place mult. Aceste pachetele sunt asa de faine si pot fi servite si reci!

Ingrediente:

  • 2 dovlecei potriviti
  • 2 oua
  • 3/4 de cana parmezan ras
  • 6-7 linguri faina alba
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • busuioc uscat (sau alta planta aromatica)
  • pudra de usturoi
Mod de preparare:
Spalati dovleceii, ii stergeti bine cu niste servetele.
Indepartati capetele, apoi ii taiati felii cat mai subtiri.
Ii puneti intr-un bol impreuna cu mustarul, sare, piper, boia dulce, busuioc uscat si putina pudra de usturoi.
Amestecati bine, acoperiti bolul si ii dati la frigider o ora.
Intr-un bol mic bateti spuma ouale cu un praf de sare.
Puneti faina alba o farfurie, pe alta farfurie parmezanul ras.
Scoateti dovleceii din frigider.
Asezati 5-6 felii de dovlecel una peste alta.
Treceti fiecare pachet obtinut prin ou batut, parmezan ras si la final prin faina.
Le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Procedati astfel pana terminati toti dovleceii.

Introduceti tava in cuptorul incins, la 180 de grade, 35-40 de minute.
Trebuie sa fie frumos rumenite pachetelele si patrunse.

Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati usor sa se racoreasca si serviti.
Ce le-am savurat cu o salata simpla de rosii!
Pofta buna!