Ingrediente:
- 2 dovlecei potriviti
- 2 oua
- 3/4 de cana parmezan ras
- 6-7 linguri faina alba
- 1 lingura mustar
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- busuioc uscat (sau alta planta aromatica)
- pudra de usturoi
Mod de preparare:
Spalati dovleceii, ii stergeti bine cu niste servetele.
Indepartati capetele, apoi ii taiati felii cat mai subtiri.
Ii puneti intr-un bol impreuna cu mustarul, sare, piper, boia dulce, busuioc uscat si putina pudra de usturoi.
Amestecati bine, acoperiti bolul si ii dati la frigider o ora.
Intr-un bol mic bateti spuma ouale cu un praf de sare.
Puneti faina alba o farfurie, pe alta farfurie parmezanul ras.
Scoateti dovleceii din frigider.
Asezati 5-6 felii de dovlecel una peste alta.
Treceti fiecare pachet obtinut prin ou batut, parmezan ras si la final prin faina.
Le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Procedati astfel pana terminati toti dovleceii.
Introduceti tava in cuptorul incins, la 180 de grade, 35-40 de minute.
Trebuie sa fie frumos rumenite pachetelele si patrunse.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati usor sa se racoreasca si serviti.
Ce le-am savurat cu o salata simpla de rosii!
Pofta buna!