Ingrediente:
Pentru briose:
- 3 oua
- 1 cana lapte
- 1/4 cana ulei
- 3/4 cana zahar
- 60 ml cafea preparata
- 350-380 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
- coaja rasa de portocala
- 200 ml frisca lichida
- 4 linguri cu varf smantana pentru frisca
- 4 lingurite pline cu miam miam cu vanilie (sau lapte condensat)
- 1 lingurita ness
- dulceata de visine
Briosele:
Ouale le mixam spuma impreuna cu zahar cu pastai si zaharul pana ce, acesta din urma, se topeste.
Punem uleiul in fir subtire, laptele si cafeaua rece.
Amestecam 300 gr faina cu praful de copt, adaugam treptat peste compozitia de mai sus pana obtinem consistenta unui aluat de chec. Eu am mai adaugam 60 gr faina in afara de cele 300 gr.
La final incorporam coaja rasa de portocala.
In forme de silicon punem compozitie pe 3/4 si asezam formele pe o tava de aragaz.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 30-35 de minute pana sunt rumene dar bine patrunse. Facem testul cu scobitoarea.
Cand sunt gata le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. Din aceasta compozitie am obtinut 20 de briose.
Dupa ce s-au racit le scobim putin in mijloc cu ajutorul unui mic cutit. Daca unele ies tuguiate, cum mi-au iesit mie, intai le taiem un capacel apoi le scobim.
Crema de ness:
Amestecam frisca lichida, smantana de la frigider si le mixam intai la viteza mica, apoi, cand incepe sa se intareasca la viteaza mare.
Cand am obtinut o spuma adaugam miam miam cu vanilie, ness-ul si le amestecam usor cu o paleta de silicon.
Crema o punem intr-un pos si cu ajutorul sau ornam briosele.
Le decoram dupa plac.
Pofta buna!