Ingrediente:
Pentru aluat:
- 400 gr faina
- 220 gr apa minerala calduta
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita zahar
- 7 gr drojdie uscata
- sare
Pentru topping:
- 150 gr sunca din piept de curcan Sissi (sau de care va place)
- 250 gr mozzarella
- 1/2 dovlecel
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 2 linguri ulei
- cimbrisor uscat
- 1/2 lingurita praf de usturoi
- 5-6 linguri suc de rosii de casa
- busuioc uscat
Mod de preparare:
Aluatul:
Cerneti faina intr-un bol.
Adaugati drojdia, sarea, zaharul, amestecati.
Turnati apa minerala, treptat, framantati pana obtineti un aluat omogen.
Adaugam uleiul de masline, mai framantati pana este incorporat si acesta.
Acoperiti aluatul cu un prosop, il lasati sa dospeasca la loc cald, circa o ora.
Topping-ul:
Dovlecelul il taiati rondele potrivit de groase.
Intr-un bol amestecati sare, piper, boia dulce, praful de usturoi, cimbrisorul si uleiul.
Peste acest amestec puneti dovleceii, amestecati bine, ii lasati 10-15 bine sa ia din toate aromele.
Incingeti o tigaie antiaderenta, o ungeti cu ulei, rumeniti usor feliile de dovlecel, pe ambele parti.
Le scoateti pe o farfurie.
Sunca o taiati cuburi potrivite, iar mozzarella o dati pe razatoarea mare.
Dupa ce aluatul a dospit, il rasturanti pe masa presarata cu putina faina, il impartiti in doua.
Luati prima bucata, intindeti o foaie potrivit de subtire. La fel procedati cu cealalta bucata de aluat.
Tapetati doua tavi rotunde, cu diametrul de 26 cm, cu hartie de copt.
Puneti cate o foaie de aluat in fiecare tava.
Le ungeti cu suc de rosii si presarati busuioc uscat.
Asezati felii de dovlecel, apoi sunca, iar la final presarati mozzarella.
Incingeti cuptorul la 200 de grade si introduceti cele doua tavi cu pizza.
Le coaceti circa 20 de minute pana se rumenesc frumos deasupra, dar sa fie si blatul patruns.
Le scoateti din cuptor cand sunt gata, le lasati 5 minute sa se racoreasca, apoi serviti.
Pofta buna!