Ingrediente:
- 400 gr faina
- 1 ou
- 180 ml lapte caldut
- 45 gr unt de la temperatura camerei
- 4 gr drojdie uscata
- 3 linguri indulcitor pulbere (sau 3 linguri zahar)
- 2 lingurite vanilie
- un praf de sare
- crema de ciocolata fara zahar
- banuti de ciocolata alba fara zahar
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Cerneti intr-un bol faina, adaugati drojdia, sarea, indulcitorul si amestecati.
Adaugati oul, amestecati, apoi puneti laptele treptat si framantati.
Untul il incorporati in 2-3 transe, framantati pana este bine incorporat.
O sa obtineti un aluat omogen, usor lipicios.
Acoperiti aluatul, il lasati sa dospeasca la loc caldut, circa o ora.
Presarati faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul dospit, il impariti in 10 bile.
Aplatizati cu degetele fiecare bila, puneti o lingurita plina de crema de ciocolata si un banut de ciocolata alba, peste.
Le impachetati bine, le dati forma unor chifle.
Le asezati intr-o tava, le lasati sa mai dospeasca 15 minute, apoi le ungeti cu ou batut.
Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 25 de minute pana se rumenesc.
Se servesc calde! Daca nu le serviti pe toate imediat ce le scoateti din cuptor, cele ce va raman, le acoperiti cu folie, pentru a se pastra moi!
Pofta buna!