Ingrediente:
- 1 pastrav poaspat
- 1 mana ghebe
- 1 morcov mic
- 1/2 ardei kapia
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa verde
- sare
- piper
- amestec de ierburi italiene Delikat 100% naturale
- boia dulce Delikat 100% naturale
- 5-6 boabe de ienibahar Delikat 100% naturale
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Curatati ghebele, le spalati in mai multe ape.
Le puneti la fiert cu putina sare, circa 20 de minute.
Cand sunt gata, le rasturnati intr-o sita sa se scurga bine, sa se racoreasca, apoi le tocati.
Ceapa verde, doar cozile, le taiati rondele.
Amestecati ghebele tocate cu ceapa verde, sare si piper.
La sfarsit adaugati si un catel de usturoi maruntit.
Pestele il curatati de mate, solzi si tot ce este nevoie.
Il spalati bine, il stergeti cu niste servetele.
Pe unde scoateti matele, faceti o taietura mai lunga, iar pe acolo puneti umplutura de ghebe.
Presarati pestele cu sare si piper pe ambele parti.
Il asezati intr-o tava, pe hartie de copt.
Morcovul decojit il taiati fasii pe lung, la fel si ardeiul kapia
Puneti legumele in tava pe langa peste, adaugati si partea alba de la ceapa verde si catelul de usturoi taiat feliute.
Presarati ierburi italiene, boia de ardei dulce si boabele de ienibahar.
La final stopiti toate cu ulei de masline si turnati o canita cu apa.
Acoperiti pestele, il introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade pentru 30 de minute.
Dupa acest timp, il descoperiti si il mai lasati cam 20 de minute.
Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati putin sa se racoreasca si este numai bun de servit. Il puteti stropi cu zeama de lamaie, depinde daca va place.
Pofta buna!