Ingrediente:
Pentru blat:
- 2 oua
- 100 gr zahar
- 60 ml ulei
- 150 ml lapte
- 140 gr faina
- 1 lingura si 1/2 cacao
- 1 lingurita si 1/2 praf de copt
- 1 plic ness
- 1 lingurita extract de vanilie
- 250 gr zmeura
- 3 linguri rase de zahar
- 5 linguri apa
- 1 lingura amidon
- 200 ml frisca lichida
- 150 ml smantana
- 1 lingura zahar pudra
- ciocolata pentru decor
Blatul:
Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul, apoi cu uleiul.
Adaugam laptele, praful de copt, ness-ul si extractul de vanilie.
Cernem cacaoa, faina si le incorporam treptat in compozitia de mai sus.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda (cu diamentrul de 26 cm am folosit) si turnam compozitia in ea.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 minute (facem testul cu scobitoarea).
Cand este gata il scoatem, il desprindem de pe hartia de copt, il intoarcem si il punem tot in tava.
Umplutura:
Zmeura (eu am avut congelata) o punem intr-o cratita cu zaharul si apa.
Le transferam pe foc si cand zmeura s-a decongelat, zaharul s-a topit, incorporam amidonul, pe care il dizolvam cu 2 linguri de apa rece.
Luam jeleul de pe foc si il turnam fierbinte peste blat, apoi lasam sa se raceasca.
Smantana o amestecam cu frisca lichida, zaharul pudra si mixam pana obtinem o spuma.
Punem un strat de frisca peste jeleul racorit, apoi cu un pos ornam.
Deasupra decoram cu ciocolata taiata bucatele si zmeura.
Pofta buna!