Ingrediente:
- 1 vanata mare (sau 2 mai mici)
- 1 rosie mare de gradina
- 200 gr feta
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri mozzarella rasa (sau cascaval ras)
- sare
- piper
- busuioc uscat
- 3 linguri ulei de masline
- 2 crengute patrunjel verde
Mod de preparare:
Spalati vanata si o stergeti cu un servetel.
O taiati in doua pe lungime, apoi ii faceti niste crestaturi.
Presarati putina sare, piper si stropiti fiecare jumatate cu o lingura de ulei de masline
Le asezati pe o tava pe hartie de copt, la introduceti in cuptorul incins, la 200 de grade, pentru 30 de minute. Daca folositi vinete mai micute, in 20-25 de minute ar trebui sa fie moale miezul.
Rosia o decojiti de pielita si o taiati cuburi.
Usturoiul curatat, il tocati marunt.
Intr-o tigaie puneti o lingura ulei de masline, adaugati usturoiul si rosiile.
Presarati sare, piper, putin busuioc uscat, lasati sa scada lichidul de la rosie, la foc mic.
Dati tigaia deoparte.
Feta o taiati cuburi, o amestecati cu rosia gatita.
Scoateti vanata din cuptor, apasati miezul moale cu o lingura, facand loc in interior.
Puneti amestecul de rosie cu feta in fiecare jumatate, iar deasupra presarati cate o lingura de mozzarella rasa.
Le introduceti iar in cuptor, pentru circa 20 de minute, la 180 de grade de aceasta data.
Daca aveti functia grill la cuptor, puteti sa o folositi in ultimele 10 minute.
Cand este gata, scoateti tava din cuptor.
Lasati vanata sa se racoreasca usor, apoi presarati patrunjel verde tocat deasupra.
Sa aveti pofta!