Ingrediente:
- 340 ml lapte de soia (sau apa minerala)
- 2 linguri unt de arahide cu bucati de arahide
- 3 linguri indulcitor pulbere (sau 3 linguri zahar)
- 90 gr nuca macinata
- 1 lingura cu varf cacao
- 100 gr fulgi de ovaz
- 4 linguri pline faina
- 1 lingurita praf de copt
- o mana cu stafide (optional)
- 1 lingurita vanilie
Mod de preparare:
Intr-un bol puneti laptele de soia, untul de arahide, indulcitorul si amestecati bine, sa se dizolve untul de arahide.
Incorporati nuca macinata, fulgii de ovaz si praful de copt.
Cerneti faina cu cacaoa, le adaugati si pe aceastea.
La final puneti vanilia si stafidele.
Lasati 15 minute la odihnit compozitia.
Puneti putin ulei intr-o canita si pensulati cu ulei o tigaie.
Puneti pe aragaz la incins tigaia, dati focul la mic si puneti cate o lingura din compozitie.
Le inturnati usor cu o paleta si pe cealalta parte.
Le scoateti pe un platou.
Pensulati tigaia cu ulei la fiecare tura de pancakes.
Se servesc fierbinti dupa plac.
Din aceasta cantitate mi-au iesit 14 bucati.
Pofta buna!