sâmbătă, 15 mai 2021

Ostropel de pui

 

Ia sa vedem daca ii place cuiva ostropelul de pui! O mancare foarte gustoasa, cu un sos grozav de rosii si usturoi! Ce poate fi mai bun de atat? Daca am langa si un piure sau un colt de paine calda de casa, eu sunt cea mai incanta si mananc pana nu mai pot! Cu siguranta se gaseste in foarte multe variante aceasta reteta, in functie de fiecare zona a tarii, dar eu o sa va detaliez cum il pregatesc si daca va place, il puteti incerca si voi!

Ingrediente:

  • 8 bucati de pui ( copanele si pulpe superioare am folosit eu)
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 cutie 400 gr rosii in suc propriu (sau o cana suc de rosii)
  • 1 lingura faina
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbru uscat
  • o foaie de dafin
  • 3-4 linguri ulei
Mod de preparare:
Bucatile de pui le parliti la flacara aragazului si le spalati bine. Le stergeti cu niste servetele.
Ceapa curata o tocati marunt.
Morcovul decojit il taiati cubulete.
Incingeti uleiul intr-o cratita antiaderenta.
Adaugati bucatile de pui, le rumeniti pe ambele parti, la foc potrivit.
Puneti ceapa si morcovul, le sotati 2-3 minute.
Turnati apa cat sa acoperiti bucatile de pui.
Presarati sare, piper, boia de ardei dulce, cimbru si foaia de dafin.
Amestecati totul, acoperiti cu un capac.
Rosiile le tocati marunt.
Usturoiul il curatati si il pisati.
Incercati puiul cu o furculita si cand este patruns, dati drumul rosiilor.
Invartiti si lasati sa fiarba fara capac.
Dupa vreo 5 minute, amestecati intr-o cana faina cu 3-4 linguri apa rece, o treceti prin sita direct in oala.
Amestecati repede sa nu se formeze cocoloase.
Dati drumul si la usturoi.
Mai lasati sa dea cateva clocote si trageti cratita deoparte.
Presarati putin patrunjel verde, tocat marunt, deasupra.
Merge perfect cu un piure cremos de cartofi sau chiar cu niste mamaliga calda.
Pofta buna!