Ingrediente (pentru 6 portii):
Pentru crema de cacao:
- 350 ml lapte
- 2 linguri zahar
- 1 lingura cu varf amidon
- 1 lingura pudra de rascove (sau cacao)
- 5 linguri amaretto
Pentru crema de lamaie:
- 250 ml smantana pentru frisca
- 300 gr ciocolata cu lamaie
In plus:
- 12 piscoturi
- zmeura proaspata (sau congelata)
- sirop de zmeura (eu am folosit de la Dulceata Gradinii)
- decoratiuni
Mod de preparare:
Crema de cacao:
Intr-o cratita amestecati laptele cu zaharul, amidonul, apoi puneti pudra de rascove cernuta.
Amestecati bine, transferati cratita pe foc.
Invartiti conntinuu cu un tel, pana crema se ingroasa.
O dati deoparte, adaugati amaretto.
Amestecati si lasati crema sa se raceasca.
Crema de lamaie:
Intr-un vas de inox, puneti ciocolata cu lamaie, smantana pentru frisca si il asezati pe baie de aburi.
Amestecati continuu pana ciocolata este complet topita si cele doua ingrediente sunt incorporate.
O dati la rece 2-3 ore.
Dupa acest timp, o scoateti de la frigider, o mixati pana devine spumoasa.
Pregatiti 6 borcanele (sau cupe).
Puneti cate un piscot rupt bucatele, turnati putin sirop de zmeura.
Asezati zmeura, crema de cacao.
Puneti iar cate un piscot rupt, insiropati, zmeura si crema de lamaie.
Decorati cu zmeura, frunze de menta si ce mai doriti.
Le puteti servi imediat, dar sunt mai bune daca stau la rece macar o ora.
Pofta buna!