duminică, 17 iunie 2018

Peste cu naut si legume la cuptor

Daca sunteti in pana de idei si nu mai stiti cum sa gatiti pestele, vin eu cu o reteta gustoasa, singurul lucru este sa va placa nautul. Sau, daca nu va place nautul puteti folosi mazare sau fasole. Alternative sunt pentru toate gustuile. Eu am folosit ca si peste merluciu, dar puteti folosi orice peste, pentru ca preparatul iese la fel de gustos.

Ingrediente:
  • 2 pesti merluciu potriviti
  • 1 ardei rosu
  • 1 morcov
  • 2 cepe verzi
  • 1 cutie naut (eu am folosit de la Sun Food)
  • 1 mana rosii cherry
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • ulei de masline pentru stropit pestele
  • busuioc uscat
  • patrunjel verde
Mod de preparare:
Pestele il curatati, il spalati bine si il taiati bucati potrivite. Il stergeti cu niste servetele.
Ardeiul rosu curatat de cotor si seminte, il taiati fasii lunguiete.
Morcovul decojit il faceti rondele.
Ceapa verde o taiati rondele.
Nautul il scurgeti de zeama si il spalati sub jetul de apa.
Intr-o cratita incingeti uleiul, puneti ardeiul, morcovul si ceapa verde.
Le innabusiti 2 minute, apoi adaugati nautul.
Turnati o cana cu apa, presarati sare, piper si busuioc uscat.
Acoperiti cratita, dati focul potrivit si lasati sa fiarba 10-15 minute.
Luati capacul dupa acest timp, adaugati rosiile cherry, spalate si fara codite, dar si catelul de usturoi pisat.
Amestecati si mai lasati pe foc 1-2 minute, apoi dati cratita deoparte.

Pestele il presarati cu sare si piper.
Ungeti o tigaie grill cu ulei, o incingeti, puneti pestele.
Il rumeniti usor pe ambele parti, apoi il scoateti pe un platou.
Intr-un vas ceramic turnati amestecul cu naut, apoi asezati bucatile de peste cu pielita in sus.
Stropiti pestele cu ulei de masline.

Acoperiti vasul, il introduceti in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30-40 de minute.
Dupa acest timp descoperiti vasul si il mai lasati 15-20 de minute.
Il scoateti din cuptor cand este gata, il lasati sa sa racoreasca putin si este gata pentru servit.

Presarati patrunjel verde tocat deasupra.
Pofta buna!