Ingrediente:
- 1 cana si 1/2 apa minerala
- 4 linguri zahar
- 5 linguri ulei
- 15-16 linguri faina
- 3 linguri nuca macinata
- 2 mere
- un praf de sare
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita esenta de rom
- 2 linguri zeama de lamaie
- putin ulei pentru uns tigaia
- sirop de portocale pentru servit ( sau ce altceva doriti)
Intr-un bol punem apa minerala, sarea, zaharul, uleiul si le amestecam cu un tel.
Incorporam faina cernuta, treptat, apoi stingem praful de copt cu zeama de lamaie si il punem in comcpozitie.
Spalam merele, le decojim si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Le adaugam peste aluat, apoi nuca macinata si esenta de rom.
Lasam 15 minute aluatul sa se odihneasca.
Incingem o tigaie, picuram ulei si il intindem peste tot.
Cu un polonic punem cate putina compozitie, rumenim pancakes-urile frumos pe ambele parti, iar la intors ne ajutam de o paleta.
Le asezam pe un platou, le stropim cu sirop de portocale si servim.
Yamiiii, atat pot sa zic!